8°C
Mostar 15°C
Tuzla 14°C
Banja Luka 14°C
Bihać 11°C

02.10.2023 / 23:30 Svijet - Sjeverna Dakota

Tragedija u Americi: Poginuli senator, njegova žena i dvoje djece

Tragedija u Americi: Poginuli senator, njegova žena i dvoje djece
Foto: FB

Senator savezne države Sjeverne Dakote, njegova supruga i dvoje maloljetne djece poginuli su u nedjelju navečer u nesreći jednomotornog aviona nakon pauze za ponovno punjenje goriva, izvijestili su dužnosnici.

Avion u kojem su putovao senator Doug Larsen i njegova porodica srušio se neposredno nakon polijetanja s aerodroma Canyonlands, udaljenog otprilike 24 kilometra sjeverno od turističkog središta Moab, Utah, prema objavi na Facebooku Šerifskog odjela Grand County. Vraćali su se kući nakon posjete rodbini u Scottsdaleu, Arizoni. Svo četvero putnika su poginuli.

 "Ne znam gdje počinje tuga s takvom tragedijom, ali mislim da počinje molitvama za bake i djedove, preživjelu pastorčad senatora Larsena i proširenu porodicu Douga i Amy", napisao je lider većine Senata Republikanaca Sjeverne Dakote, David Hogue, u e-poruci koju su dobili kolege senatori, a koju je dobio Associated Press u ponedjeljak. "Držite svoju porodicu blizu sebe danas."

Larsen, član Republikanske stranke, prvi put je izabran za Senat Sjeverne Dakote 2020. godine, gdje je predsjedavao panelom koji se bavio zakonodavstvom vezanim za industriju i poslovanje. On i njegova supruga Amy bili su vlasnici firmi. Također je bio potpukovnik u Nacionalnoj gardi Sjeverne Dakote.

Larsenov okrug uključivao je grad Mandan, koji ima populaciju od nešto manje od 25 hiljada stanovnika, a koji se nalazi uz državnu prijestolnicu Bismarck na zapadnoj obali rijeke Missouri.

Prema objavi Nacionalnog odbora za sigurnost saobraćaja, uzrok nesreće još uvijek nije poznat i trenutno se istražuje, piše New York Post.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo