1°C
Mostar 4°C
Tuzla 2°C
Banja Luka 2°C
Bihać 4°C

20.11.2023 / 09:49 Fudbal - Rasplet kvalifikacija

Poznato 17 učesnika Evropskog prvenstva, BiH prati duel iz Leverkusena

Poznato 17 učesnika Evropskog prvenstva, BiH prati duel iz Leverkusena

Kvalifikacije za Evropsko prvenstvo stigle su do samog kraja kada su u pitanju grupe.

Za sada su kompletirane četiri grupe, dok je u još šest njih preostalo da se odigra posljednje kolo, a utakmice su na rasporedu danas i sutra.

Plasman na Evropsko prvenstvo za sada je osiguralo 17 ekipa i to: Albanija, Austrija, Belgija, Danska, Engleska, Francuska, Mađarska, Nizozemska, Portugal, Rumunija, Srbija, Slovačka, Škotska, Španija, Švicarska, Turska, te domaćin Njemačka.

Kroz kvalifikacije je ostalo mjesta za još četiri putnika, a posljednja tri učesnika će biti poznata nakon baraža.

Večeras ćemo dobiti mnoge odgovore jer je na programu nekoliko direktnih okršaja za plasman na Euro. Najzanimljivije će biti u Leverkusenu, gdje će Ukrajina dočekati Italiju i ako pobijedi, direktno će na EURO. Svaki drugi rezultat vodi Italiju na završnicu prvenstva, a Ukrajinu šalje u baraž gdje će potencijalno igrati protiv BiH.

Direktan plasman večeras može izboriti i Slovenija, koja dočekuje Kazahstan protiv kojeg joj odgovara i remi. Slična je situacija i u duelu Češke i Moldavije, gdje domaćim treba najmanje bod da izbori plasman, dok Moldaviji odgovara samo pobjeda.

Sutra će svoju priliku da čekiraju kartu imati Hrvati, koji bi pobjedom protiv Armenije završili posao, dok se Velšani nadaju njihovom kiksu.

Žrijeb parova za grupnu fazu Evropskog prvenstva održat će se 2. decembra u Hamburgu, a u nastavku pogledajte predikciju jakosnih grupa.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo