0°C
Mostar 3°C
Tuzla 2°C
Banja Luka 2°C
Bihać 3°C

20.11.2023 / 14:51 Fudbal - Legenda

Halilhodžić o debaklu Zmajeva: Jeste li svjesni da nama jedan Luksemburg očitava lekciju?

Halilhodžić o debaklu Zmajeva: Jeste li svjesni da nama jedan Luksemburg očitava lekciju?
Foto: Vijesti.ba
Čuveni bh. stručnjak Vahid Halilhodžić prokomentarisao je za hrvatske medije očajan kvalifikacioni ciklus reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Zmajevi su i sinoć upisali poraz na Bilinom polju. Ovaj put nas je savladala Slovačka rezultatom 2:1 nakon preokreta za kraj najgorih kvalifikacija svih vremena bh. selekcije.

Govoreći za portal Net.hr, Halilhodžić je poručio kako nije bio u mogućnost da gleda sinoćnju utakmicu između BiH i Slovačke, ali je dodao kako je situacija u našem fudbalu dno dna.

"Nisam bio u mogućnosti gledati utakmicu BiH i Slovačke, ali rezime svega je jasan, novi poraz. Situacija u bosanskohercegovačkom fudbalu je dno dna. Pod hitno se mora nešto napraviti sa fudbalom u Bosni i Hercegovini, sa Fudbalskim savezom koji (ne)vodi sve to. Tu se mora napraviti jedna opširna analiza svega toga, odnosno zbog čega je došlo do takvih katastrofalnih rezultata. Pa, jeste li vi svjesni da nama u fudbalu lekciju očitava jedan Luksemburg?! To je jedna zabrinjavajuća situacija, ljudi su ogorčeni na sve to, ali ne želim dolijevati ulje na vatru", poručio je Halilhodžić, pa dodao:

"Zvali su me, znao sam da će do svega ovoga doći. Prema tome, treba jedna dublja analiza, odnosno zbog čega se sve to desilo? Dublja analiza je nužna da se jednog dana fudbal u BiH pokrene, jer zemlja ima talenta, ima i igrača koji igraju u poznatim klubovima. Bosna i Hercegovina mora puno bolje. Kao građanina Bosne i Hercegovine normalno da sam razočaran, kao i mnogi navijači, ali sve posmatram sa strane", dodao je legendarni fudbaler Veleža.

I pored groznog učinka u kvalifikacijama još uvijek postoji nada da ipak zaigramo na Euru. Novu priliku za plasman imat ćemo u martu kada su na rasporedu utakmice baraža, a za protivnika ćemo najvjerovatnije imati selekciju Finske.

(Vijesti.ba / Net.hr)

Izdvajamo