1°C
Mostar 5°C
Tuzla 5°C
Banja Luka 5°C
Bihać 3°C

21.11.2023 / 13:30 Zanimljivosti - Mr. Beast

Jezivo: Popularni youtuber proveo sedam dana zakopan u grobu

Jezivo: Popularni youtuber proveo sedam dana zakopan u grobu
Foto: Screenshot
Najpopularniji youtuber današnjice James Stephen Donaldson, poznati kao MrBeast, odradio je jedan zanimljiv eksperiment tako što je proveo punih sedam dana zakopan u grobu.

U specijalno opremljenom sanduku standardnih dimenzija odležao je čitavu sedmicu, a tokom eksperimenta se pored fizičkih suočio i sa psihičkim posljedicama.

Najveći strah većine ljudi je da budu živi sahranjeni. Duboko pod zemljom, bez kiseonika, mogućnosti za izlazak, skučenog prostora i snažnog napada panike zbog klaustrofobije, smrt se čini kao jedina izvjesnost.

Zato je MrBeas odlučio da pod kontrolisanim uslovima doživi ovo zastrašujuće iskustvo. Doduše, na ovaj način je želio da dođe do 200.000.000 pretplatnika na Youtuberu, u čemu je na kraju i uspio.

Ipak, njegov sanduk je imao osvjetljenje, dovod kiseonika da se ne uguši. Osim toga, ponio je hranu, pet litara vode, pa čak i male tegove da mu mišići ne bi atrofirali.

Nakon dva dana počeo je da osjeća posljedice višesatnog ležanja, nedostatka prostora i sunčeve svjetlosti, iako je bio mnogo umoran, nije mogao da zaspi, a i suze bi mu tekle same od sebe. Priznao je da se psihički ne osjeća dobro.

Njegova tri prijatelja su ga sve vrijeme nadgledala, komunicirala sa njim, pa čak i zbijala šale kako bi mu podizali raspoloženje, a njegova reakcija nakon sedam dana, kada su ga iskopali i kada je uglado sunčevu svjetlost - bila je neprocenjiva.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo