15°C
Mostar 22°C
Tuzla 17°C
Banja Luka 18°C
Bihać 17°C

23.11.2023 / 07:06 Politika - Ubuduće zakon

Stevandić zakasnio zaštititi Dodika od Suda: Imamo 'rupu'

Stevandić zakasnio zaštititi Dodika od Suda: Imamo 'rupu'
Foto: Vijesti.ba
Narodna skupština pokrenuće zakon o imunitetu i na taj način, zaštititi sve institucije, koje u praksi sprovode usvojene odluke u NSRS, rekao je Nenad Stevandić.

Dodaje da se uvođenjem zakona o imunitetu - nikada više, neće moći voditi "montirani sudski procesi protiv zvaničnika - kao što se, trenutno sudi predsjedniku Republike Srpske za to što je radeći svoj posao - izvršavao odluke Narodne skupštine".

- Јa sam završio prijedlog. Da napravimo zakon o imunitetu i da oni koji provode odluke budu zaštićeni. Da imaju imunitet kao i mi poslanici. Pitam da li je normalno da ja i svi poslanici imamo imunitet, a predsjednik RS i direktor Službenog glasnika nemaju. Mi ćemo sada pripremiti zakon o imunitetu i izglasati ga u NSRS. I imaće imunitet i oni koji sprovode odluke. I tako će biti zaštićeni svi, a i predsjednik Milorad Dodik, jer može biti još procesa protiv njega. To smo ranije propustili i to nam je sada "rupa" - rekao je Stevandić.

Ovo je promjena u odnosu na ranije izjave Stevandića u kojima je tvrdio da RS može donijeti rješenja i da je u u mogućnosti da zabrani Dodiku da dolazi na sudske procese, skupštinskim odlukama i zakonima.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo