1°C
Mostar 4°C
Tuzla 5°C
Banja Luka 7°C
Bihać 4°C

23.11.2023 / 19:59 Regija - Poznato i koji

Masovno trovanje u Novom Pazaru, svi su pojeli isti obrok

Masovno trovanje u Novom Pazaru, svi su pojeli isti obrok
Foto: Wikipedia
Na liječenju u Opštoj bolnici u Novom Pazaru nalazi se više osoba, za koje se sumnja da su se otrovali hranom.

Na liječenju u Opštoj bolnici u tom gradu zadržano je 20 pacijenata - desetoro djece i deset odraslih, a svi su hospitalizovani zbog istih simptoma.

Prema tvrdnjama ljekara, na osnovu saznanja od pacijenata, svi su jeli pljeskavice i majonezu u istom ugostiteljskom objektu. I dalje se čekaju zvanični rezultati bakterioloških analiza. Na Infektivnom odjeljenju zadržano je 10 osoba, iako je broj onih koji se javio sa istim simptomima daleko veći.

- Deset pacijenata je zadržano na bolničkom liječenju, njih petoro je sa teškom kliničkom slikom trovanja, dok je drugih petoro sa nešto lakšom kliničkom slikom. Svi imaju visoku temperaturu koja prelazi 40 stepeni, obilne vodenaste stolice sa pojavom sukrvice i krvi, povraćanje i bolove u stomaku - izjavila je načelnica Infektivnog odjeljenja Opšte bolnice Novi Pazar dr. Binela Mavrić.

Na Dječijem odeljenju Opšte bolnice Novi Pazar hospitalizovano je desetoro djece školskog uzrasta, poslije obroka u istom ugostiteljskom objektu.

- Jučer smo primili dječaka koji nam je dao podatak da je jeo pljeskavicu i majonezu u jednom restoranu, naveo je da su svi u porodici imali iste tegobe. Jutros smo od staratelja hospitalizovane djece dobili podatke da su svi jeli u tom restoranu jeli neke obroke, pljeskavicu ili majonezu. Svi su hranu konzumirali u subotu, nedelju ili ponedeljak. Najvažnije mi je da su sva hospitalizovana djeca sada bolje nego u trenutku kada su primljena na liječenje - rekla je načelnica Dječijeg odjeljenja Opšte bolnice Novi Pazar, dr Hadija Toković.

Zvanične potvrde na prisustvo salmonele, na šta sumnjaju ljekari, još nema. Zdravstveni zvaničnici Novog Pazara čekaju laboratoriske rezultate koprokulture koji će pokazati da li postoji prisustvo te bakterije.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo