5°C
Mostar 8°C
Tuzla 6°C
Banja Luka 7°C
Bihać 3°C

26.11.2023 / 21:26 SHOW - Slavna glumica

Natalie Portman: Djeca ne bi trebala raditi u Hollywoodu

Natalie Portman: Djeca ne bi trebala raditi u Hollywoodu
Foto: X

Slavna glumica Natalie Portman započela je svoju dugu filmsku karijeru kada je imala samo 12 godina - ulogom u filmu Luca Bessona Léon: The Professional.

No oskarovka, koja danas ima 42 godine, smatra da djeca ne bi trebala raditi u Hollywoodu.

"Ne bih ohrabrivala mlade ljude da idu u ovo. Ne mislim nikad, ali dok su još djeca, ne", rekla je glumica nedavno za Variety.

Ipak, Portman ne žali što je svoju glumačku karijeru započela u pretpubertetskim godinama jer su je roditelji mogli čuvati dok je bila na setu.

"Osjećam se sretnicom što nisam bila ozlijeđena, ali zasluge za to pripisujem i mojim pretjerano zaštitničkim, divnim roditeljima. Ne voliš to kad si dijete, ali zahvalan si kad odrasteš. Čula sam previše loših priča i mislim da djeca ne trebaju biti dio toga", objasnila je zvijezda Thora.

Portman je sada mama dvoje djece: Alepha (12) i Amalije (6). Marvelova glumica već je ranije u podcastu Daxa Sheparda Armchair Expert govorila o svom tinejdžerskom životu kada je već počela biti u središtu pozornosti.

Napomenula je da joj zbog toga što je imala 12 godina na snimanju Leona "nisu dopuštali da se izrazi onakvom kakva jest".

"To što sam bila seksualizirana u djetinjstvu oduzelo mi je moju vlastitu seksualnost jer sam se bojala", dodala je.

Portman se i 2018. prisjetila kako su je muškarci pretjerano seksualizirali kad je bila tinejdžerica. Ispričala je na Ženskom maršu kako bi, kad bi otvorila svoju poštu obožavatelja, bilo fantazija o silovanju koje su muškarci pisali o njoj.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo