10°C
Mostar 12°C
Tuzla 16°C
Banja Luka 16°C
Bihać 13°C

27.11.2023 / 18:00 Crna hronika - Kantonalno tužilaštvo HNK

Čapljincu određen pritvor zbog nasilja u porodici

Čapljincu određen pritvor zbog nasilja u porodici
Foto: Ilustracija
Na prijedlog Kantonalnog tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona (HNK) Mostar, rješenjem Općinskog suda u Čapljini određen je pritvor u trajanju od najduže jedan mjesec prema osumnjičenom Boži Babiću (1990.), iz Čapljine, ...

... zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo "Nasilje u porodici".

Osumnjičeni Božo Babić je povratnik u vršenju ove vrste kaznenih djela, a zbog istog kaznenog djela izdržavao je i kaznu zatvora, navodi se u saopćenju Kantonalnog tužilaštva Mostar.

"Osumnjičenom Boži Babiću stavlja se na teret da je dana 16. novembra, oko 18:30 sati, u porodičnoj kući koja se nalazi u mjestu Dretelj, Grad Čapljina, u kojoj živi njegova majka, oštećena P. B., obraćajući se oštećenoj da bi trebalo zatvoriti prodavnicu koja se nalazi u neposrednoj blizini njihove kuće, sa čime se oštećena nije saglasila, da bi potom osumnjičeni oštećenu udario otvorenom rukom u lijevu stranu lica, zatim je uzeo rukama i bacio na pod dnevnog boravka, što je ponovio par puta, kojom prilikom je oštećena osjetila jake bolove u nozi i nije se mogla kretati, uslijed čega je zadobila tešku tjelesnu povredu, te osjetila veliki strah i uznemirenost", pojasnili su u saopćenju.  

Općinski sud u Čapljini je ocijenio da je sasvim utemeljeno i opravdano određivanje pritvora osumnjičenom Boži Babiću, jer se isti krije i jer postoje druge okolnosti koje ukazuju na opasnost od bijega.

Kantonalno tužilaštvo HNK-a, u saradnji sa PU Čapljina i PS Čapljina nastavlja sa poduzimanjem istražnih radnji u ovom predmetu u cilju utvrđivanja svih činjenica i okolnosti pod kojima je počinjeno ovo kazneno djelo.


(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo