13°C
Mostar 19°C
Tuzla 17°C
Banja Luka 18°C
Bihać 17°C

28.11.2023 / 14:52 Fudbal - Konferencijska liga

Zrinjski desetkovan ide u Nizozemsku na duel sa AZ-om

Zrinjski desetkovan ide u Nizozemsku na duel sa AZ-om
Foto: HŠK Zrinjski

Fudbaleri Zrinjskog će u četvrtak odigrati meč 5. kola Konferencijske lige protiv AZ Alkmaara.

Mostarski tim će i u predstojećem duelu sa klupe predvoditi privremeni trener Mario Ivanković, koji se pred putovanje u Nizozemsku požalio na brojne probleme sa povrijeđenim igračima.

“Još ne znamo šta će biti sa Čanađijom koji ima neku bol u koljenu. Memija je dobio virozu i vjerovatno otpada za Nizozemsku. Mali Sabljić je jučer na treningu povrijedio zglob. Ali ima nas. Skrpit ćemo nešto što se kaže i idemo odigrati što bolju utakmicu”, kazao je Ivanković, dodavši:

“Imamo dosta problema. Kada gledamo ovako ima nas mnogo, čak i previše, ali kada dođe utakmica stvarno je u konkurenciji mal izbor. Pogotovo na tim nekim mjestima, jer nemamo adekvatne zamjene na stoperskim pozicija. U Nizozemsku idu samo dvojica stopera”.

Zrinjski i AZ su u prvom kolu odigrali antologijski meč u kojem je bh. prvak slavio sa 4:3, nakon što je na poluvremenu gubio 3:0.

“Svi znamo šta se desilo u prvoj utakmici, kada smo ušli bojažljivo. AZ opasan, rastrčan, igra u dubinu, imaju opasnog špica, Grka koji zabija iz svih situacija. Ako ih pustimo da rade šta hoće imat ćemo veliki problema. Ali smo u drugom poluvremenu prve utakmice ušli goropadno, pokazali smo da i mi znamo igrati s više želje, volje, htijenja… Ali najviše vjere u sebe da mi možemo nešto napraviti. Onda ste vidjeli da se i u njih uvukla panika. Zabiješ jednoj takvoj ekipi četiri gola i to nakon što gubiš 0:3 u prvom poluvremenu. To nam treba biti putokaz za utakmicu prekosutra. Jednostavno da vjerujemo u sebe, da izađemo i odigramo maksimalno 90 minuta, pa šta nam to donese”, zaključio je Ivanković.

Zrinjski nakon četiri kola ima tri boda i samo teoretske šanse za prolaz dalje.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo