6°C
Mostar 10°C
Tuzla 9°C
Banja Luka 8°C
Bihać 7°C

29.11.2023 / 18:23 SHOW - Zvijezda Beverly Hillsa

Shannen Doherty otkrila da joj se rak proširio na kosti: Ne želim umrijeti

Shannen Doherty otkrila da joj se rak proširio na kosti: Ne želim umrijeti
Foto: Agencije
Shannen Doherty dala je veliki intervju za magazin People na čijoj će se naslovnici naći ovog decembra.

"Ne želim umrijeti", rekla je 52-godišnja zvijezda Beverly Hillsa na početku razgovora o četvrtom stadiju raka dojke koji joj se nedavno proširio i na kosti.

"Nisam završila sa životom. Nisam završila s ljubavlju. Nisam završila sa stvaranjem. Nisam gotova s ​​nadom da ću promijeniti stvari nabolje. Jednostavno, još nisam gotova", poručila je.Nakon prve dijagnoze raka dojke 2015., Doherty je prošla mastektomiju te hemoterapiju i zračenje. U aprilu 2017. na Instagramu je objavila da je uspjela doći do stanja remisije, odnosno nadala se da je rak nestao. Ali do 2019. godine rak se vratio te zatim i metastazirao, najprije na mozak, a sad i na kosti.

"Kad se zapitate: 'Zašto ja? Zašto sam ja dobila rak?', a zatim i: 'Zašto mi se rak vratio? Zašto sam u fazi 4?', to vas navodi da tražite veću svrhu u životu", priznala je te dodala da se nada da će pokrenuti dodatna istraživanja o toj bolesti. "Suludo je da još nemamo lijek", kaže.

Glumica se nada da će imati sve preduslove da postane dio kliničkih istraživanja za nove tretmane. Želi podići svijest o ljudima oboljelima od raka.

"Ljudi misle da mi ne možemo ništa, odmah nas prekriže. Međutim, u nama ima snage, želimo živjeti i želimo raditi", poručila je.

"Moje najveće uspomene tek dolaze. Molim se. Budim se i idem u krevet zahvaljujući Bogu, moleći se za stvari koje su mi važne, a opet, ne tražim previše. To me povezuje s višom silom i duhovnošću. Moja vjera je moja mantra", zaključila je.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo