6°C
Mostar 10°C
Tuzla 9°C
Banja Luka 8°C
Bihać 7°C

04.12.2023 / 15:48 BiH - Zabava za sve

Na Ilidži počele pripreme za Zimsku čaroliju

Treću godinu zaredom Ilidžanci, kao i svi posjetioci i turisti, imat će priliku da uživaju u klizanju na ledenoj plohi.

Zimska čarolija će svoja vrata za posjetioce otvoriti u drugoj polovini decembra ako vremenske prilike budu pogodovale sadržaju koji je u prethodne dvije godine krasio Veliki park na Ilidži.

S obzirom na činjenicu da je Veliki park uspješno obnovljen sigurno da će ambijent za klizanje poprimiti jednu posve novu dimenziju, pogotovo u noćnim satima.

Uz veliki angažman Općine Ilidža i Javnog preduzeća Ilidža, klizalište neće biti jedini sadržaj za sve posjetioce Velikog parka.

- Odlične reakcije na rekonstruisani i revilatilizirani Veliki park bile su motivacija da opet na ovom prostoru postavimo ledenu plohu i dodatno ukrasimo park. Naravno, bit će tu još drugih programa i sadržaja koji su pripremljeni kako bi ovo bila atrakcija zbog koje i Ilidža živi svoju prazničnu bajku - rekao je Nermin Muzur, načelnik Općine Ilidža, uz iskrene želje da sezona na ledu prođe bez povreda i neželjenih situacija.

I ove godine cijene za korištenje leda i klizaljki za sve one koji ih nemaju bit će simboličnog iznosa kako bi svi mogli biti dio Zimske čarolije.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo