13°C
Mostar 18°C
Tuzla 16°C
Banja Luka 17°C
Bihać 17°C

04.12.2023 / 18:35 Fudbal - Gost emisije "Vi pitate"

Saničanin odgovarao na pitanja navijača: O reprezentaciji BiH, Miloševiću ...

Saničanin odgovarao na pitanja navijača: O reprezentaciji BiH, Miloševiću ...
Foto: YouTube
Fudbaler beogradskog Partizana Siniša Saničanin je bio gost emisije "Vi pitate" na zvaničnoj stranici beogradskog kluba.

Momak rodom iz Prijedora stigao je u Partizan iz Vojvodine, ljeta 2021. godine. Jedan od najvažnijih golova postigao je u revanšu protiv Santa Clare u Humskoj, kada je izboren plasman u grupnu fazu Lige konferencije.

- Fantastičan osjećaj je bio kada sam postigao taj gol. Moja prva sezona u klubu, pun stadion, ušli smo u grupnu fazu... Pamtim taj period samo po lijepom. I ne kajem se ni zbog čega u karijeri. Sve ide svojim tokom, možda je moglo bolje, možda i lošije, ali šta je tu je. Drago mi je zbog ovoga gdje sam sada, iako je bilo i jako teških momenata, ali to me je samo ojačalo - jasan je Saničanin.

Reprezentativac BiH se dotakao i priče o "vječitom derbiju" protiv Crvene zvezde.

- Uh, to je nešto najljepše. Pogotovo kada imaš sjajnu podršku navijača iza sebe. Mnogo puta ponavljamo koliko su nam oni bitni, uvijek nas nose, pogotovo na toj utakmici. Ona je posebna, mora da se doživi, ne može riječima da se opiše - tvrdi Saničanin, koji podvlači da je uvjeren da crno-bijeli ove sezone mogu da vrate šampionski trofej u Humsku:

- Naravno da vjerujem u osvajanje titule. U dosadašnjem dijelu sezone smo pokazali karakter.

Otkrio je i šta misli o aktuelnom selektoru BiH, Savi Miloševiću, bivšem golgeteru i treneru Partizana.

- Dugo sam bio standardan u reprezentaciji, ali pošto sam izgubio mjesto u prvih 11 u klubu, onda je logično da sada nisam ni u nacionalnom timu. Ipak, vjerujem da ću se tamo vratiti vrlo brzo. Sve najbolje mislim o Miloševiću, znam da mu nije lako, ali vidim da se bori žestoko i očekujem da će na pozitivan način izaći iz cijele priče. U martu nas čeka baraž i znam da možemo da se plasiramo na EP prvi put u historiji - kaže Saničanin.



Za kraj je odgovorio na pitanje "burek sa sirom ili burek sa mesom".

"Burek je burek, nema tu šta. Tu za mene nema dileme. Ne iznerviram se nego mi je smiješno kad čujem takvo pitanje", kazao je.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo