15°C
Mostar 23°C
Tuzla 17°C
Banja Luka 18°C
Bihać 17°C

05.12.2023 / 09:48 Fudbal - Selektor Srbije

Piksi: Vidić je neradnik i lažov koji iz Engleske mudruje o Srbiji

Piksi: Vidić je neradnik i lažov koji iz Engleske mudruje o Srbiji
Foto: Agencije
Nemanja Vidić (42), legenda Manchester Uniteda i reprezentacije Srbije, početkom godine predao je kandidaturu za predsjednika Nogometnog saveza Srbije (FSS) i ubrzo odustao od nje ogorčen time što se ne može probiti u vrh srpskog nogometa, ...

... u kojem, kako kaže, caruju kriminalci. U intervjuu za NIN napao je najmoćnije ljude srpskog nogometa te se upitao bi li i on prvo trebao u zatvor da bi tamo dobio funkciju.

"Kako to da Dragan Džajić, koji je bio u zatvoru i priznao da se bavio malverzacijama, i Zvezdan Terzić, koji nije dokazao nevinost, već su procesi protiv njega zastarjeli, vode dvije najveće organizacije u srpskom nogometu - FSS i Zvezdu? To je pitanje koje svi trebamo postavljati."

Vidić je dodao: "Džajić četiri godine nije uspio dokazati da je nevin i onda ga je prije 11 godina Tomislav Nikolić, tadašnji predsjednik Srbije, abolirao, što je Džajić prihvatio i time priznao da je krao Zvezdu, odnosno sudjelovao u malverzacijama."

Što se tiče Terzića, Vidić ističe: "On govori da je ponosan na to što je bio u zatvoru, priča da je tamo upoznao puno kvalitetnih ljudi. Ja nemam problem s tim da Terzić tako odgaja svoju djecu. Ali on te poruke šalje mojoj, našoj djeci. Da je u redu da idete u zatvor, da je to put da ojačate i dođete do uspjeha.

Terzić ima izuzetno dobar status u društvu, vozi dobar automobil, ima skup sat, putuje, kreće se u visokom društvu. I kako će sad bilo koji momak poslušati oca i raditi od 9 do 17 sati, mučiti se, biti pošten. Sve više djece žele biti Zvezdan Terzić. To je naše društvo."

Vidić se nije tu zaustavio. Oborio se i na igračku legendu Dragana Stojkovića Piksija. Tvrdi da je on nakon debakla na SP-u prošle godine, sada za jedva izboreni plasman na EP nagrađen suludo raskošno.

Vidić kaže da će Piksi sa stručnim štabom za to podijeliti čak 16 miliona eura.

Stojković mu je odbio odgovoriti na izvlačenju grupa Eura u Hamburgu, nego je to uradio po povratku u Srbiju u intervjuu za Žurnal.

"Prije svega, nije tačno ono što je Vidić izjavio. Ako već izlazi s informacijom gdje se spominju selektor i stručni štab, onda mora stati iza toga. Radi se o klasičnoj obmani i zbunjivanju javnosti. On si u tim godinama i s takvim ambicijama ne smije dozvoliti nešto tako. Na kraju krajeva, da sam zaradio ne 16, već 116 miliona eura, u čemu je problem? Čiji je to novac, ko je te pare unio u Savez? Nije to državni novac. Mogu tačno reći koliko smo zaradili, ali čemu to. Postoje porezni organi, tačno se zna koliko smo platili njima. Ne znam je Nemanja izmanipuliran, postoji li grupacija koja ga je navela da kaže tako nešto."

Piksi dodaje: "Ne može me povrijediti neko kao on koji ne radi ništa. Jako je ružno ono što je rekao. Pokazao je nepoštovanje prema meni. Kao selektor mu nisam mogao ni pomoći, ni odmoći u želji da postane predsjednik FSS. To nisu optužbe nego komentari koji ne priliče njemu. On je veliko nogometno ime, poštovao sam ga i uvijek govorio lijepo o njemu. Bili smo ponosni na njegove igre. Zatečen sam prije svega njegovim osnovnim neznanjem. Ako već spominje brojke, nekih 16 miliona, prvo se mora dobro informirati. Treba mu netko objasniti i pojednostaviti što su bilanse, završni računi itd. Mjesto za tu vrstu pitanja je sjednica Skupštine saveza, čije je član."

No, Stojković ističe da se Vidić ni ne pojavljuje u savezu: "Nikad nije bio, niti će doći. Nismo svi te sreće da radimo i igramo u Engleskoj. Neko mora raditi i na drugim mjestima. Ružno da se u tom kontekstu spominje moje ime. Može me kritizirati, da mu se ne sviđa kako igramo, koje igrače pozivam. Napravio je autogol s tajmingom. Mogao je reći to prije ili poslije, a ne dan-dva pred ceremoniju ždrijeba u Filharmoniji gdje smo s ponosom predstavljali Srbiju", prenosi Index.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo