3°C
Mostar 7°C
Tuzla 7°C
Banja Luka 10°C
Bihać 8°C

05.12.2023 / 15:46 Fudbal - Zvanično

Navijači Veleža oduševljeni: Ante Oreč produžio vjernost crvenom dresu

Navijači Veleža oduševljeni: Ante Oreč produžio vjernost crvenom dresu
Foto: FK Velež
Fudbalski klub Velež Mostar sa radošću obavještava sve svoje članove, navijače i prijatelje Kluba da je vjernost Klubu produžio Ante Oreč.

U prisustvu predsjednika Upravnog odbora FK Velež Senada Kevelja i člana UO Anela Demića danas je u zvaničnim prostorijama kluba potpisan ugovor koji će ovog 22-godišnjeg Dubrovčanina za Rođene vezati do ljeta 2026. godine.Ante Oreč rođen je 29.08.2001. godine u Dubrovniku. Prve fudbalske korake napravio je u GOŠK-u iz Dubrovnika, da bi ga fudbalski put vodio u zagrebačku Lokomotivu, Hrvatski Dragovoljac i Sesvete. Upravo iz Sesveta, prelazi u redove NK Kustošija iz kojeg je ovog ljeta došao u redove mostarskih Rođenih.

Za veoma kratko vrijeme, ovaj hitri defanzivac uspio se nametnuti struci i izboriti svoje mjesto u startnoj postavi Crvenih, ali i sjajnim partijama, požrtvovanom igrom i svojom skromnosti osvojiti srca navijača. U polusezoni koja je još uvijek u toku, Ante Oreč za Rođene je nastupio u 16 utakmica, upisavši pritom 3 asistencije."Nakon Ante Hrkaća i Omara Pršeša, produženje ugovora sa Orečom predstavlja još jedan u nizu važnih koraka u sklapanju igračke križaljke pred sva iskušenja koja očekuju naše Rođene kako do kraja ove kalendarske godine, ali svakako i u nastavku šampionata na proljeće", navode iz kluba.

"Našem Anti želimo puno zdravlja, sportske sreće i zajedničkog uspjeha u narednom periodu", saopćili su iz FK Velež.(Vijesti.ba)

Izdvajamo