20°C
Mostar 27°C
Tuzla 24°C
Banja Luka 25°C
Bihać 23°C

05.12.2023 / 19:42 SHOW - Kraljevska porodica

Nova knjiga uzdrmala palaču: Princ William u centru pažnje

Nova knjiga uzdrmala palaču: Princ William u centru pažnje
Princ William i Kate Middleton
Zadnja knjiga Omida Scobieja 'Endgame: Inside the Royal Family and the Monarchy's Fight for Survival' napravila je pravu pomutnju među članovima kraljevske porodice, otkrivajući dobro čuvane tajne.

Jesu li dijelovi koji su procurili u javnost istiniti ili ne, to je manje važno, jer publicitet koji je Scobie dobio za knjigu i pažnju medija čini to sasvim nevažnim.

Nakon što je 'sasvim neplanirano' otkrio i prozvao kralja Charlesa III i Kate Middleton kao glavne rasiste obitelji, sada tvrdi kako je jedan od glavnih ljudi u Kensingtonskoj palači, sekretar za medije Christian Jones, navodno u nekoliko navrata pokušao natjerati britanski Sun da prestanu kopati po priči da je princ William navodno prevario Kate Middleton sa dugogodišnjom prijateljicom.

'Christian je bio toliko očajan u naumu da zaustavi glasine da mu je to postala misija', otkrio je navodno Scobieju bivši zaposlenik palače. Uz to je dodao kako je Jones jasno rekao da ga sve to jako opterećuje te je na kraju novinaru Suna obećao druge vijesti vezane uz kraljevsku porodicu, a samo kako bi odustao od istraživanja glasina.

Scobie dalje piše kako je u junu 2019. Sun 'iznenada povukao novinara' s te priče, te da mu je dvorjanin na visokom položaju rekao da je 'Christian pomogao da se sve to završi'. Nakon toga je, kaže, tabloid preusmjerio svoj fokus na 'niz otkrivajućih priča' o princu Harryju i Meghan Markle.

Omid Scobie je u svojoj zadnjoj izjavi za Entertainment Tonight rekao kako je bio jako oprezan s pričama da je princ William varao Kate Middleton, u trenutku kada je bila trudna s njihovim trećim djetetom, s Rose Hanbury, kao i da se prijateljstvo princeze od Walesa s Rose i njenim suprugom nakon toga ohladilo.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo