1°C
Mostar 5°C
Tuzla 6°C
Banja Luka 6°C
Bihać 4°C

06.12.2023 / 08:20 SHOW - Nebo obasjao vatromet

Veliki doček za Miss Hrvatske u Tomislavgradu

U Tomislavgrad je sinoć stigla još jedna kruna, ona koju je donijela Tomislava Dukić, novoizabrana Miss Hrvatske, koja će Hrvatsku predstavljati na izboru za Miss Svijeta 2025. godine.

Svečani doček u OŠ fra Mije Čuića u Brišniku Tomislavi su priredili njezini mještani. Dočekana je uz vatromet, veliki pljesak, cvijeće te pjesme tomislavgradskoga tamburaškoga sastava „Merak“ i širokobriješkoga etno sastava Sinovi Hercegovine.U kratkom i očekivano emotivnom obraćanju Toma je, kako je najčešće zovu članovi njezine porodice, prijatelji i mještani, izrazila zahvalu na dočeku i iznenađenju koje joj je priređeno.

Uz pjesmu i druženje za okupljeno društvo mještani su pripremili različite delicije čime su također izrazili radost i ponos novoizabranom miss. Baš kao što je to bilo i prije 28 godina kada je u Hotelu Tomislav dočekana Anica Martinović koja je na svjetskom izboru održanom u Sun Cityju ponijela titulu prve pratilje Miss svijeta.

– Mislim da još nismo svjesni koliko je ovo značajan događaj za nas. Ona je vrlo skromna cura, a takva je bila i kao djevojčica koja je pohađala ovu našu brišničku školu. Nikada se ničim nije uzdizala, a imala je valjanih razloga za to. Uz dobar tim ona može postići puno, kazao je jedan od Tomislavinih rođaka.

Prijatelj iz školskih klupa za Tomislavu ima samo riječi hvale te dodaje kako ju je uvijek krasio njezin osmijeh.

– Znamo da bi ona najradije htjela da je ovaj doček u njezinoj kući i u krugu najbližih, ali mi u u Brišniku, njezini prijatelji i susjedi htjeli smo ovo organizovati. Za nas je ona već Miss Svijeta.

Među okupljenima bio je i fra Đoka. U kratkom obraćanju i u duhu jedne hrvatske navijačke pjesme je kazao: “Neka pati, koga smeta, uz Božju pomoć Toma će biti prvakinja svijeta!”


(Vijesti.ba)

Izdvajamo