13°C
Mostar 19°C
Tuzla 16°C
Banja Luka 18°C
Bihać 17°C

06.12.2023 / 12:29 Fudbal - El Ghazi

Fudbaler koji je izbačen iz kluba zbog podrške Palestini suočio se sa novim problemom

Fudbaler koji je izbačen iz kluba zbog podrške Palestini suočio se sa novim problemom
Foto: X.com

Nizozemski fudbaler Anwar El Ghazi nalazi se u velikom problemu nakon što je zbog podrške Palestini dobio ispisnicu iz sada već njegovog bivšeg kluba Mainza.

Nekadašnji igrač Aston Ville naći će se na sudu 20. decembra, gdje će se suočiti s pitanjem: "Da li je El Ghazi samo iznio svoje mišljenje ili je diskreditirao Mainz?".

Podsjetimo, El Ghazi je u jeku izraelske agresije na Gazu poručio putem društvenih mreža: "Ovo nije rat, ovo je genocid". Pri tome nije nikoga nazvao teroristom, već je samo stao na stranu slabijeg.

Zbog tog poteza Mainz ga je izbacio iz svog kluba, nakon čega su tražili od njega da povuče i izvini se za svoje riječi, što je Nizozemac odbio pa je tako dobio trajan otkaz.

El Ghazi je odlučio tužiti klub, a danas se trebao naći pred sudom. Ipak, suđenje je pomjereno za 20. decembar.

U međuvremenu, problem je postao ogroman za El Ghazija i njegovu karijeru. UEFA dozvoljava jednom igraču da nastupi za samo dva kluba unutar jedne sezone.

On je igrao već za PSV na startu sezone, a onda je prešao u Mainz. No, Nijemci su mu raskinuli ugovor i sada nema pravo do kraja sezone nastupiti za neku ekipu. Jedina šansa za spas sezone, a možda i karijere, jeste da tužilaštvo donese odluku u njegovu korist.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo