13°C
Mostar 18°C
Tuzla 16°C
Banja Luka 17°C
Bihać 17°C

06.12.2023 / 14:23 BiH - Obratila se medijima

Skandalozno: Vulić uporedila Sud BiH sa Silosom

Skandalozno: Vulić uporedila Sud BiH sa Silosom
Foto: Vijesti.ba / Screenshot
Nakon današnjeg ročišta Miloradu Dodiku javnosti se nakratko obratila i Sanja Vulić i to na skandalozan način.

Šefica Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH je, između ostalog, Sud Bosne i Hercegovine uporedila sa fabrikom Silosom u kojoj su počinjeni zločini nad srpskim stanovništvom.

"Znate na šta me ovo sve danas podsjetilo. Na moderni Silos", rekla je Vulić.

Podsjetimo, Sud Bosne i Hercegovine je 2021. godine donio je drugostepenu presudu kojom su šestorica optuženih za zločine nad civilima na području općine Hadžići osuđeni na ukupno 42 godina zatvora.

Bivši komandant 9. brdske brigade Armije Bosne i Hercegovine Nezir Kazić je osuđen na 10 godina zatvora, na po osam godina zatvora su osuđeni nekadašnji načelnik Stanice javne bezbjednosti (SJB) u Hadžićima Fadil Čović i bivši upravnik logora "Silos" u Tarčinu (do augusta 1994.) Bećir Hujić.

Osim toga, Vulić je još dodala:

"Pokrenut ćemo disciplinski postupak protiv osobe iz OSCE-a koja je prije par dana sa mobilnim telefonom pratila sjednicu Narodne skupštine Republike Srpske, dok su nas ovdje tretirali kao najveće kriminalnce. Na ulazu su nam uzeli sve stvari, a jedan od policajaca se ponašao kao da je na plaži i naročito drsko se ophodio prema predsjedniku Dodiku", rekla je.



(Vijesti.ba)

Izdvajamo