13°C
Mostar 19°C
Tuzla 16°C
Banja Luka 18°C
Bihać 17°C

07.12.2023 / 19:15 BiH - Pogledajte

Prošetali smo Tuzlom: Praznični ambijent i nikad ljepša dekoracija

Grad Tuzla je i ove godine biti ukrašen raznim dekoracijama i ukrasima, odnosno sve je već u novogodišnjem ruhu, koji će dodatno uljepšati predpraznični i praznični ambijent u gradu soli.

Ukrašavanje grada je započelo u Centralnom gradskom parku odakle je nastavljeno prema Trgu slobode koji je svih prethodnih godina bio bogato okićen i dekorisan u susret manifestaciji “Zima u Tuzli” ali i javnom dočeku Nove 2024. godine na otvorenom.

Postavljeni su velika jelka, sniježna kugla i ‘ledena’ svijetleća fontana. Građani koje sa kojima smo veleras razgovarali, oduševljeni dekoracijama.



"Ma prelijepo. Mislim da grad nikad nije bio ljepši nego ove godine. Sve pohvale", kaže Tuzlanka Adela.

"Ovaj dio grada kroz koji sam prošao od Meše i Ismeta pa do Trga je prelijep, uporedio bih ga sa nekim gradovima u Aaustriji", ističe Kemal.

"Ma prelijepo, sve pohvale našem gradonačelniku Zijadu Lugaviću koji je preporodio grad", ističe Mirjana.

Manifestacija ‘Zima u Tuzli’ ove godine počinje 15. decembra i trajat će do 07. januara 2024. godine. Građanke i građani Tuzle, ali i gosti, imat će priliku da uživaju u prazničnim čarima i bogatoj gastro ponudi. Organizatori su obezbijedili bogat muzičko-zabavni program, kojeg će u petak, 15. decembra solističkim koncertom otvoriti Džejla Ramović.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo