10°C
Mostar 12°C
Tuzla 16°C
Banja Luka 16°C
Bihać 13°C

08.12.2023 / 07:39 Muzika i Film - Pjesma Johna Denvera

Lana Del Rey obradila kultni hit 'Take Me Home, Country Roads'

Lana Del Rey obradila kultni hit 'Take Me Home, Country Roads'
Foto: Vijesti.ba

Muzičarka Lana Del Rey objavila je svoju interpretaciju klasika iz 1971. godine, „Take Me Home, Country Roads“ Johna Denvera.

Ovo je druga pjesma koju je Lana objavila nakon što je priopćeno da je nominirana za prestižnu Grammy nagradu zahvaljujući njezinom kritički hvaljenom devetom studijskom albumu „Did You Know That There’s a Tunnel Under Ocean Blvd”.

„Take Me Home, Country Roads” možete poslušati na svim muzičkim servisima.

https://lanadelrey.lnk.to/countryroads

Podsjetimo, Lana Del Rey nedavno je nominirana za pet Grammyja u kategorijama Album godine za „Did You Know That There’s a Tunnel Under Ocean Blvd”, Pjesma godine za „A&W”, Najbolji album alternativne muzike za „Did You Know That There’s a Tunnel Under Ocean Blvd” te Najbolja alternativna izvedba za„ A&W”. Uz sva ovogodišnja vrhunska ostvarenja, pojavljuje se i na albumima „Midnights” Taylor Swift i „World Music Radio” Jona Batistea koji su također nominirani u kategoriji Album godine.

„Did You Know That There’s a Tunnel Under Ocean Blvd” Lana je producirala s Mikeom Hermosom, Jackom Antonoffom, Drewom Ericksonom, Zachom Dawesom i Benjijem, a uključuje saradnje s velikima imenima među kojima su Jon Batiste, Bleachers, Father John Misty, Judah Smith, Tommy Genesis i SYML.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo