14°C
Mostar 19°C
Tuzla 17°C
Banja Luka 18°C
Bihać 17°C

08.12.2023 / 10:17 Crna hronika - Bosanska Gradiška

Muškarac vrijeđao i napao komunalnog policajca

Muškarac vrijeđao i napao komunalnog policajca
Foto: Ilustracija
Protiv Lj. M. iz Bosanske Gradiške bit će pokrenut prekršajni postupak zbog ometanja rada komunalnog policajca kome je istrgnuo zapisnik iz ruke i upućivao pogrdne riječi, saopćeno je iz Policijske uprave Bosanska Gradiška.

Kako su naveli, Staničnom odjeljenju policije Podgradci jučer se obratio se radnik komunalne policije grada Bosanska Gradiška, te je prijavio da ga Lj.M. iz Bosanske Gradiške i D.Š. iz Dervente ometaju u njegovom postupanju komunalno inspekcijskog nadzora.

"Po prijavi je postupio policijski službenik Staničnog odjeljenja policije Podgradci koji je potvrdio navode prijave te utvrdio da je javni red i mir narušen od strane Lj.M. na način što je istrgnuo zapisnik iz ruke radnika komunalne policije i istom upućivao pogrdne riječi", istakli su u PU Bosanska Gradiška.

U saopćenju se navodi da je o svemu obaviješten i dežurni sudija za prekršaje Osnovnog suda u Bosanskoj Gradišci koji se izjasnio da se po kompletiranju predmeta Osnovnom sudu Bosanska Gradiška, dostavi zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka u redovnoj proceduri.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo