4°C
Mostar 8°C
Tuzla 9°C
Banja Luka 10°C
Bihać 6°C

10.12.2023 / 11:42 Regija - Povrijeđen i muškarac

Zbog neispravne plinske peći u Rijeci preminula žena

Zbog neispravne plinske peći u Rijeci preminula žena
Foto: Nel Pavletić/Pixsell
Tokom jučerašnjeg dana u Rijeci se dogodio nesretan slučaj u kojemu je 58-godišnja hrvatska državljanka smrtno stradala, a 60-godišnji hrvatski državljanin je teško povrijeđen i nalazi se na liječenju u KBC-u Rijeka, saopćila je policija.

Policija je zaprimila dojavu oko 12 sati kako je u stanu na području Drenove u Rijeci pronađeno dvoje ljudi bez svijesti. Dolaskom na mjesto događaja policijski službenici su zatekli djelatnike HMP-a i pripadnike JVP Rijeka koji su ušli u stan i navedene osobe iznijeli, kao i plinsku peć za grijanje što se nalazila u stanu.

Uprkos pruženoj medicinskoj pomoći, 58-godišnjakinja je nažalost preminula i njeno tijelo je prevezeno u Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku Medicinskog fakulteta u Rijeci na obdukciju kako bi se utvrdio tačan uzrok smrti.

U stanu izmjerena visoka koncentracija ugljikovog monoksida

Provedenim uviđajem utvrđeno je da su se spomenute osobe nalazile u stanu u kojemu se za grijanje koristila plinska peć te su prilikom ulaska u stan vatrogasci izmjerili visoku koncentraciju ugljikovog monoksida.

Po završetku kriminalističkog istraživanja sve utvrđene činjenice dostavit će se nadležnom državnom tužilaštvu.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo