9°C
Mostar 12°C
Tuzla 15°C
Banja Luka 15°C
Bihać 12°C

11.12.2023 / 14:34 Fudbal - Selektorica BiH

Hurem: Igramo protiv jedne od najboljih selekcija u Evropi

Hurem: Igramo protiv jedne od najboljih selekcija u Evropi
Foto: NFSBiH

Selektorica ženske fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Samira Hurem prokomentarisala je žrijeb za ulazak u A diviziju UEFA Lige nacija.

Naša selekcija će se sastati sa Švedskom, za koju Hurem kaže da je jedna od najjačih ekipa u Evropi i najteži protivnik kojeg smo mogli dobiti.

“Činjenica da igramo sa jednom od najboljih reprezentacija u Evropi i svijetu govori o težini, ali ujedno i o značaju same utakmice za ženski fudbal u Bosni i Hercegovini. Naš tim je igrao odlično u Ligi nacija i te dobre igre su nas dovele u ovu situaciju. Sam ostanak u ligi B je značajan rezultat za nas, ali baraž je još značajniji i predstavlja korak naprijed u promociji ženskog fudbala u našoj zemlji“, kaže Hurem i dodaje:

„Ako želimo igrati na Evropskom prvenstvu moramo znati gdje smo trenutno i na čemu treba da radimo, a to će nam dvije utakmice sa Švedskom pokazati. Raduje me što prvu utakmicu igramo kući jer nam je potrebna podrška naših navijača, a to će ohrabriti naše igračice da odigraju što bolje i podignu samopouzdanje za revanš.“

Zmajice su play-off izborile osvajanjem drugog mjesta u grupi B Lige 4 iza Češke, a ispred Slovenije i Bjelorusije. Švedska je u grupi A4 završila treća iza Španije i Italije, a ispred Švajcarske.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo