13°C
Mostar 18°C
Tuzla 16°C
Banja Luka 17°C
Bihać 17°C

11.12.2023 / 14:51 Fudbal - Selektor Indije

Štimac imao operaciju srca - ugrađena mu tri stenta

Štimac imao operaciju srca - ugrađena mu tri stenta
Foto: Marko Prpić / Pixsell
Štimac redovno dolazi u Hrvatsku, ovih je dana bio u Stobreču, a ranije je imao operaciju srca - ugrađena su mu tri stenta, no odmah nakon toga nastavio je svojim tempom.

Bivši vatreni Igor Štimac (56) već četiri godine radi kao selektor Indije. Nekadašnji selektor Hrvatske za zadatak ima od druge najmnogoljudnije države svijeta stvoriti momčad koja nije fudbalska egzotika.

Štimac je u nogometnoj karijeri igrao za Hajduk, Cibaliju, Cadiz, Derby County i West Ham. Kao trener vodio je Hajduk, Cibaliju, Zagreb, Zadar, Sepahan i Al-Shahaniju.

Nedavno je s Indijom osvojio naslov na Južnoazijskom prvenstvu.

"Indija počinje nogomet shvatati ozbiljno jer smo atraktivnom igrom, visokim pressingom i smislenim akcijama oduševili cijelu naciju. Presretan sam zbog igrača koji su trpjeli, radili, slušali i izvršavali zadatke na vrhunskom nivou. Pobjede i trofeje uvijek posvećujem svojoj porodici, roditeljima i svojoj djeci koji me cijeli život podržavaju u svemu što radim i kroz što prolazim, a Bog mi je svjedok da radim časno i pošteno. Gospodin je moj zaštitnik i znam da se na njega uvijek mogu osloniti", istakao je Štimac nedavno za Večernji list.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo