4°C
Mostar 8°C
Tuzla 9°C
Banja Luka 10°C
Bihać 6°C

11.12.2023 / 20:16 Politika - SNSD i HDZ

Dodik i Čović u Banjoj Luci razgovarali o budžetu BiH

Dodik i Čović u Banjoj Luci razgovarali o budžetu BiH
Foto: Vijesti.ba
U Banjoj Luci je održan sastanak delegacija SNSD-a i HDZ BiH koje su predvodili stranački lideri Milorad Dodik i Dragan Čović.

- Sastanak s Miloradom Dodikom i dužnosnicima SNSD-a u Banja Luci, gdje smo razgovarali o potrebi nastavka reformskih procesa, važnosti političkog dijaloga i koracima koje je potrebno žurno provesti na EU putu BiH, objavio je Čović.

- Najbliži saradnici i ja večeras smo u Banjaluci razgovarali sa Dragnom Čovićem i Borjanom Krišto o funkcionisanju vlasti u zajedničkim institucijama na nivou BiH. Tema je bila i usaglašavanje budžeta za sljedeću godinu u Savjetu ministara BiH, napisao je Dodik.

Potom su dvije degacije prisustvovale božićnom prijem u organizaciji potpredsjednika Republike Srpske iz hrvatskog naroda Davora Pranjića.

Dodik je rekao da je prijem u Banjaluci prilika da pokažu u RS da zajedno rade na stabilizaciji prilika i mira i da su spremni na razumijevanje i podršku, pogotovo na stvarima koje kod sve tri vjere uvijek pozivaju na okupljanje i dobro među ljudima.

On je istakao da se zbog toga večeras šalje poruka ljubavi, mira i dostojanstva.

- Ne bi trebalo niko nikome da smeta u pogledu toga da se porodica okupi, oko onoga što ovdje tradicionalno predstavlja katolički Božić, što predstavlja pravoslavni Božić ili ono što predstavnici Islamske zajednice proslavljaju - rekao je Dodik.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo