7°C
Mostar 10°C
Tuzla 14°C
Banja Luka °C
Bihać 10°C

09.02.2024 / 16:57 BiH - Tužilaštvo TK

Stravični detalji ubistva u Tuzli: Predložen pritvor Ćustendilu

Stravični detalji ubistva u Tuzli: Predložen pritvor Ćustendilu
Foto: Vijesti.ba
Postupajući tužilac Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona je sudiji za prethodni postupak Kantonalnog suda Tuzla stavio prijedlog za određivanje mjere pritvora za Elvisa Ćustendila (51) iz Tuzle ...

... zbog postojanja osnovane sumnje da je 7. februara 2024. godine u večernjim satima počinio ubistvo na podmukao način 52-godišnje Amre Kahrimanović iz Tuzle.

Ćustendil je osumnjičen da je, nakon što je suvlasnica ugostiteljskog objekta u Tržnom centru Sjenjak u Tuzli Amra Kahrimanović oko 21 sat došla kako bi se objekat zatvorio i izašla iz prostora, naglo ustao, krenuo za oštećenom i u holu tržnog centra iz neposredne blizine, iz službenog pištolja Uprave policije MUP-a TK  gdje je bio zaposlen u operativnom centru, na podmukao način ispalio jedan hitac u leđa oštećene, a nakon toga je, dok je žrtva ležala na podu, ispalio još petnaest hitaca u različite dijelove tijela i usmrtio je.

Osumnjičenog su nedugo nakon događaja lišili slobode pripadnici Jedinice za podršku MUP-a TK ispred zgrade u kojoj živi u Tuzli. Pripadnici Sektora kriminalističke policije obavili su kriminalističku obradu, te je uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu osumnjičeni predat u nadležnost Tužilaštva.

Postupajući tužilac je donio naredbu o provođenju istrage i ispitao osumnjičenog u prostorijama Tužilaštva.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo