8°C
Mostar 12°C
Tuzla 16°C
Banja Luka 15°C
Bihać 11°C

11.02.2024 / 13:47 Muzika i Film - Za 2024.

Objavljene su nominacije za Kuću slavnih rock and rolla

Objavljene su nominacije za Kuću slavnih rock and rolla
Foto: Swan Gallet

Kuća slavnih rock and rolla u subotu je otkrila nominacije za 2024. godinu, a među nominiranima su prvi put pjevačice Mariah Carey i Cher.

Osim njih dviju, na popisu prvi put nominiranih našli su se grupa Foreigner, gitarist Peter Frampton, legende funk glazbe, grupa Kool & the Gang, kantautor Lenny Kravitz, britpop bend Oasis, pjevačica Sade Adu i prošle godine preminula Sinéad O’Connor.

Sveukupno je čak deset od petnaest izvođača prvi put dobilo priliku naći se na listi. Engleskome heavy metal muzičar Ozzyju Osbourneu počast ulaska u Kuću slavnih odana je 2006. dok je bio član Black Sabbatha, a sada je nominiran kako solo glazbenik.

R&B zvijezda Mary J. Blige na popisu je drugi put.

Da bi bili nominirani, muzičari, umjetnici ili bendovi moraju imati svoju prvu objavljenu komercijalnu snimku najmanje 25 godina prije godine nominacije. Više od hiljadu muzičara iz cijelog svijeta sudjelovat će u glasanju za izbor onih koji će ući u slavni muzej. Konačan popis objavit će se krajem aprila. Ceremonija će se održati u Clevelandu, a uživo će se prenositi na Disneyu+.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo