23°C
Mostar 30°C
Tuzla 27°C
Banja Luka 28°C
Bihać 26°C

12.02.2024 / 09:14 Ostali sportovi - Klub 'Borsa'

Korina Džidić iz Mostara osvojila bronzu na Evropskom kupu Italije

Korina Džidić iz Mostara osvojila bronzu na Evropskom kupu Italije
Foto: Facebook

Korina Džidić iz Judo kluba "Borsa" Mostar ostvarila je velik uspjeh na Evropskom kupu u Follonici, u Italiji, osvojivši bronzanu medalju u vrlo jakoj konkurenciji kategorije do 70kg.

Evropski kup u Follonci okupio je 27 reprezentacija sa 4 kontinenta, a na borilišta ovog službenog natjecanja "izašao" je 461 natjecatelj.

Korina je slavila u borbama protiv reprezentativki Rumunjske - Anamarie Suciu, Italije - Claudie Marchio, BiH - Une Mičić i Francuske - Marie Lopez, dok je poražena samo u jednoj borbi i to protiv Nine Muteba, Francuskinje koje je na koncu ovog prestižnog natjecanja osvojila zlatno odličje.

Korina Džidić ostvarila je velik uspijeh...

Posted by Judo Klub Borsa Mostar on Nedjelja, 11. februar 2024.

Korina Džidić, aktualna najbolja sportašica grada Mostara u konkurenciji juniorki, prethodno je u 2023. nizala vrlo značajne uspjehe, a neki od njih su: juniorsko državno zlatno, kadetsko balkansko zlato, zlato sa Evropskog kupa za juniore iz Skopja, bronzano odličje sa Afričkog kupa iz Marocca, i mnogi drugi.

Nakon perioda stanke zbog oporavka od povrede Korina je novim velikim rezultatom iz Italije briljantno krenula u novu sezonu, podsjetili su iz Judo kluba "Borsa" Mostar.

Korinin trener Petar Zadro istaknuo je da je ovo samo kontinuitet velikih uspjeha Borsinih judaša koji su neprekidni u posljednjih 15 godina rada kluba.

(Vijesti.ba/FENA)

Izdvajamo