13°C
Mostar 19°C
Tuzla 17°C
Banja Luka 18°C
Bihać 17°C

12.02.2024 / 13:40 Svijet - Objavljen snimak

Australski zastupnik se valjao pijan po cesti: Pomiješao alkohol i lijek?

Australski zastupnik se valjao pijan po cesti: Pomiješao alkohol i lijek?
Foto: YouTube
Aktuelni australski zastupnik i bivši zamjenik premijera Barnaby Joyce oglasio se nakon što je objavljen snimak na kojoj on leži na pločniku u Canberri i psuje na svoj mobitel.

Istovremeno, raste pritisak na Nacionalnu stranku Australije da sankcioniše svoga člana.


Guardian Australia tvrdi kako Joyce nije prisustvovao stranačkom sastanku na kojem se raspravljalo o incidentu. Očekuje se da će šef stranke David Littleproud obaviti razgovor s Joyceom tokom današnjeg dana.

U petak je Daily Mail Australia objavio snimak na kojoj Joyce leži licem prema gore na pločniku, dok su mu noge na žardinjeri za cvijeće, te telefonira i izgovara vulgarnosti. Joyce je za mrežu Seven priznao da je "napravio veliku pogrešku" miješajući alkohol sa lijekom na recept koji je uzimao.

"Pijem lijekove na recept i kažu vam da se određene stvari mogu dogoditi ako pijete, i 100% su u pravu. Ne tražim saosjećanje i ne tražim izgovor. Ostat ću pri tome. Sjeo sam na žardinjeru, pao sam i snimljen sam", istaknuo je.

Premijer Anthony Albanese je u petak rekao da se zastupnik Joyce nalazi u "očito teškim okolnostima". U nedjelju je zatražio objašnjenje događaja.

"Mislim da će se ljudi također razmišljati kakva bi bila reakcija da se ministar iz moje vlade tako ponaša? Mislim da jednostavno treba objašnjenje onoga što se dogodilo", poručio je.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo