0°C
Mostar 4°C
Tuzla 5°C
Banja Luka 5°C
Bihać 3°C

13.02.2024 / 08:51 Crna hronika - Ronioci na lokaciji

Nastavljena potraga za nestalim mladićima u Bregavi

Nastavljena potraga za nestalim mladićima u Bregavi
Foto: Facebook

Na lokalitetu Pitića Brijeg na ulazu u Stolac nastavljena je potraga za nestalim mladićima.

Kako je za Vijesti.ba potvrdio Ljudevit Marić, glasnogovornik MUP HNK, aktivnosti su nastavljene, te se ronioci i spasioci nalaze na lokaciji od ranih jutarnjih sat.

- Nakon što su aktivnosti jučer obustavljene, rano jutro su nastavljene. Ronioci su locirali automobili, te isti osigurali da voda ne bi isti odnijela dalje, rečeno je iz MUP HNK.

Podsjetimo, ronioci nisu jučer uspjeli zaroniti u Bregavu zbog nabujale rijeke i teških vremenskih uvjeta, a ovu informaciju potvrdio je za Novu bh. Mateo Dadić, pripadnik HGSS-a Čapljina.

Zbog toga je potraga privremeno obustavljena u ponedjeljak u večernjim satima.

Kako je Marić jučer izjavio za naš portal, pretpostavlja se da je vozilo na ovoj lokaciji zbog zamućenosti vode, te također na ovoj lokaciji postoje i vidljivi tragovi da je vozilo upalo u rijeku, no još uvijek se ne može ništa potvrditi jer je nabujala Bregava.

Tragovi koji ukazuju da je na tom mjestu auto sletjelo u rijeku su pronađene registracijske tablice i dijelovi auto branika.

Jučer je na terenu bio velik broj pripadnika MUP-a HNK, ISS-a Mostar, HGSS-a Čapljina, GSS-a, Civilne zaštita te dežurni tužilac Tužilaštva HNK-a.

Podsjetimo, u noći s nedjelje na ponedjeljak, oko 00:45 sati, R.V. nastanjena u Vidovom polju, općina Stolac, prijavila je nestanak sina M.V. (20) i njegovog prijatelja F.S..

Naime, kako je navedeno u izvještaju Civilne zaštite HNK, mladići su se iza ponoći uputili vozilom (JEEP Compas) u pravcu Vidova Polja, ali nisu došli. I njihovi telefoni su nedostupni.

Odmah nakon toga tokom noći policijske patrole su obišle grad i šire područje, ali nisu uspjeli pronaći nikakve tragove sve do ponedjeljka ujutro.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo