9°C
Mostar 14°C
Tuzla 12°C
Banja Luka 9°C
Bihać 3°C

18.02.2024 / 23:08 Zanimljivosti - Podaci pokazuju

Pogledajte šta su Amerikanci najviše guglali o BiH

Pogledajte šta su Amerikanci najviše guglali o BiH
Foto: Pexels
Američka kompanija CashNetUSA objavila je zanimljivu mapu koja pokazuje najčešća pitanja o evropskim zemljama koja zanimaju Amerikance.

Kompanija je analizirala razne upite na "Guglu" i napravila mapu najčešćih pitanja Amerikanaca za svaku evropsku zemlju, prenosi Politikin magazin.

Prema ovoj mapi, Amerikanci se, što tiče Bosne i Hercegovine, najviše pitaju zašto ova zemlja ima dva imena, dok se kada je riječ o Srbiji najviše pitaju da li Srbija podržava Rusiju, prenosi Index.

Kad je o Hrvatskoj riječ, Amerikance je najviše zaintrigirao geografski detalj, a najčešće su guglali pitanje ima li Hrvatska svu obalu, a čudili su se zašto Crna Gora ima špansko ime, kao i zašto Mađarska ne koristi evro.

Prema ovoj analizi, neka od pitanja su bila i zašto Njemačka ima toliko puteva, dok je za Francusku ključno pitanje bilo zašto imaju pijetla na dresu. Zaintrigiralo ih je i zašto Kipar ima toliko mačaka.

Kad je riječ o Velikoj Britaniji, najviše je bilo upita zašto voze lijevom stranom puta, dok ih je za Rusiju "mučilo" pitanje zašto žele Černobilj.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo