0°C
Mostar 3°C
Tuzla 3°C
Banja Luka 3°C
Bihać 1°C

22.02.2024 / 13:00 Politika - Poruka Schmidtu

Vukanović dolazi pred OHR: Nagodili su se sa Dodikom

Vukanović dolazi pred OHR: Nagodili su se sa Dodikom
Foto: Arhiva
Zastupnici Liste za pravdu i red Nebojše Vukanovića u petak, 23. februara, u 13 sati idu pred OHR u Sarajevo zbog, kako navode, odustajanja visokog predstavnika Christiana Schmidta od nametanja Izbornog zakona Bosne i Hercegovine.

"Organizujemo konferenciju za novinare u Sarajevu, ispred sjedišta OHR-a, sa ciljem da Schmidtu i međunarodnoj zajednici pošaljemo jasnu poruku", napisao je Nebojša Vukanović na svom blogu.

Nakon prethodne konferencije za medije ispred OHR-a i iznenadnog susreta sa Schmidtom u Centralnoj izbornoj komisiji BiH stvari oko uvođenja skenera i tehničkih izmjena Izbornog zakona BiH pokrenute su sa mrtve tačke, ali je ponovo došlo do nagodbe", dodao je Vukanović.

"Schmidt i stranci su se ponovo nagodili sa Dodikom, odustali od tehničkih izmjena Izbornog zakona BiH, koji su bili najavljeni za početak godine, uzmakli nakon prijetnji da će vlast donijeti Izborni zakon Republike Srpske. S druge strane, Dodik je darežljiv, strance dobro potkiva te trguje prirodnim bogatstvima Republike Srpske, daje rudnike Ameikancima, Rusima i strancima, a na tajne nagodbe i izdaju se ne smije pristati", navodi Vukanović.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo