7°C
Mostar 13°C
Tuzla 10°C
Banja Luka 7°C
Bihać 3°C

22.02.2024 / 14:45 Crna hronika - Prvostepena presuda

Starac iz Brčkog ubio komšiju zbog stoke, osuđen na 10 godina zatvora

Starac iz Brčkog ubio komšiju zbog stoke, osuđen na 10 godina zatvora
Foto: Arhiv
Mulo Elezović (88) nepravomoćno je osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora od deset godina zbog ubistva S. Fazlovića.

Kako je saopćeno iz Tužilaštva Brčko Distrikta, Elezović se teretio da je 22. februara 2022. godine oko 10 sati u blizini njegove vikendice u Islamovcu, nakon kraće rasprave zbog puštanja stoke na njegovo zemljište, hicima iz pištolja ČZ M83 više puta pogodio Fazlovića u predjelu gornjeg dijela tijela.

On je hicima s manje udaljenosti Fazlovića najprije pogodio u ruku, a kad je oštećeni krenuo u bijeg, s još dva hica ga je pogodio u predjelu leđa. Zadobivši ustrijelnu i postrijelnu ranu grudnog koša i gornjeg dijela trbuha Fazlović je pao, te preminuo zbog unutrašnjeg krvarenja, navodi se u optužnici.

Elezović se ubrzo predao, a tri dana kasnije obavljen je pretres njegove vikendice i pomoćnih prostorija u Islamovcu, gdje je pronađena i privremeno oduzeta veća količina streljiva i minsko-eksplozivnih sredstava.

Pošto je tokom glavnog pretresa Tužilaštvo u cijelosti dokazalo optužbe, Elezović je pred Osnovnim sudom Brčko distrikta BiH nepravomoćno osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od deset godina.

Prethodno su mu utvrđene pojedinačne kazne zatvora od devet godina i tri mjeseca za ubistvo i godinu za nedozvoljeno držanje oružja. Istovremeno, sud je optuženom produžio ranije izrečene mjere zabrane izrekavši mu, pored toga, i mjeru sigurnosti oduzimanja streljiva i minsko-eksplozivnih sredstava privremeno oduzetih u istrazi.

Iz Tužilaštva dodaju kako će po prijemu pisanog otpravka današnje presude s njenim cjelovitim obrazloženjem, odlučiti o eventualnom podnošenju žalbe na izrečenu visinu presude.


(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo