2°C
Mostar 8°C
Tuzla 7°C
Banja Luka 5°C
Bihać 3°C

23.02.2024 / 13:22 Politika - Pred OHR-om

Vukanović pita Schmidta: Gdje su skeneri, prepao se Dodika!?

Gdje su skeneri, je li se gospodin Schmidt prepao Milorada Dodika, poručio je Vukanović..

Zastupnici Liste za pravdu i red Nebojše Vukanovića obratili su se pred zgradom Ureda visokog predstavnika (OHR) u Sarajevu zbog, kako navode, odustajanja visokog predstavnika od nametanja Izbornog zakona.

Nebojša Vukanović na početku obraćanja je kazao kako se BiH pretvorila u "najobičniju koloniju".

"Gospodin Schmidt i Sattler, i svi koji ovdje imaju tu nečasnu ulogu te dilove sa domaćim političarima žele da nas drže u ovakvoj situaciji - da budemo jedan sanitarni koridor, gdje će dolaziti migranti, skladištiti njihov nuklearni otpad, bez ikakvih ekoloških normi eksploatisati rude... Zavisit ćemo od njih, i takav maćehinski odnos mora da prestane", kazao je.

On je dodao i kako će to zapravo prestati kada "gospodin Schmidt i ostali odu odavde".

"Mi, po ko zna koji put pitamo gospodina Schmidta 'Šta si radio u Beogradu prošle godine i koliko košta izborna volja? Dokazano je da je pokradeno nekoliko hiljada glasova. Niko nije odgovarao, zato što su pravosudni sitem reformisali stranci - prethodnici čika Schmidta", naglasio je Vukanović te dodao kako su stranci zapravo odgovorni za svo zlo koje se ovdje događa.

"Da nije bilo stranaca ovdje ne bi bilo rata i ne bi niko stradao '91. godine. Ova korumpirana mafijaška oligarhija oličena trojicom nekakvih nacionalnih lidera koji se međusobno dogovaraju ne bi bili na vlasti da nije uloge stranaca i Schmidta.

Zamislite, čovjek u izbornoj noći mijenja Izborni zakon i kaže 'Ti možeš, ući u vlast, a ti ne', 'Ajmo mi doći u Srbiju - to što si ti ukrao 20. 000 glasova nije nikakav problem - bitno je da otvoriš vrata NATO-a, da uvedeš sankcije Rusiji, otvoriš rudnik litijuma - a, to šta će biti posljedice po tvoj narod, njega ne interesuje", kazao je Vukanović u obraćanju koje ste mogli pratiti uživo na portalu Vijesti.ba.

 

(Vijesti.ba)

Izdvajamo