13°C
Mostar 19°C
Tuzla 17°C
Banja Luka 18°C
Bihać 17°C

25.02.2024 / 23:16 Fudbal - La Liga

Modrić ušao s klupe i fantastičnim golom donio pobjedu Real Madridu

Modrić ušao s klupe i fantastičnim golom donio pobjedu Real Madridu
Foto: X
Real Madrid je pobijedio Sevillu (1:0) u utakmici 26. kola španske La Lige pogotkom Luke Modrića.

Dugo se lomila utakmica, a onda je trener Carlo Ancelotti odlučio uvesti hrvatskog kapitena u igru. Na semaforu je bila 75. minuta, zamijenio je Nacha Fernandeza, a samo šest minuta kasnije pao je pogodak, a strijelac je bio ni manje, ni više nego Modrić.

Fantastično je opalio i neodbranjivo pogodio gostujuću mrežu za oduševljenje na tribinama, svi su skočili na noge, a Realove zvijezde u zagrljaj Modriću.


Ovo je bio njegov drugi pogodak u La Ligi ove sezone za Kraljevski klub.



Utakmica na Santiago Bernabeu je bila posebna za kapetana Seville Sergia Ramosa koji je prilikom predstavljanja dobio ovacije punog stadiona.


Jedan od najvažnijih igrača u novijoj historiji Real Madrida vratio se na Bernabeu. Bilo je to prvi put nakon 1.456 dana da je Ramos kročio na stadion na kojem je ostavio duboki trag. Tri godine, 11 mjeseci i 24 dana prošlo je od njegovog zadnjeg nastupa na Bernabeu. Bio je to 1. marta 2020. u "el clasicu" protiv Barcelone, prenosi Gol.


Ramos je u dresu "Kraljevskog kluba" proveo čak 16 godina upisavši 671 utakmicu, a kao stoper je zabio 101 gol. U dresu Reala osvojio je 22 trofeja pri čemu četiri Lige prvaka, pet naslova španskog prvaka...


(Vijesti.ba)

Izdvajamo