23°C
Mostar 30°C
Tuzla 27°C
Banja Luka 28°C
Bihać 26°C

27.02.2024 / 16:47 Fudbal - Rival ga pretukao

Izraelski fudbaler provocirao na terenu pa 'popio' nokaut

Izraelski fudbaler provocirao na terenu pa 'popio' nokaut
Foto: Screenshot

Meč kiparskog Kupa između gradskih rivala Apollona i AEL Limassola, odigran prije nekoliko dana, okončan je fizičkim obračunom.

Igrač AEL-a Luiyi De Lucas, koji je nedavno stigao u klub iz škotskog Livingstona, pesnicama je riješio prepirku s protivničkim fudbalerom Elielom Peretzom.

Peretz je, prema navodima, tokom utakmice konstantno rasistički vrijeđao De Lucasa. Ovom je nakon posljednjeg sudijskog zvižduka 'pukao film' i odlučio je reagovati.

Kako se vidi na snimku, izraelski fudbaler je dobacio nešto 29-godišnjem defanzivcu iz Dominikanske Republike, ovaj mu potom prilazi i udara ga pesnicom u glavu, a zatim i nogom u tijelo.

Nakon svega Luiyi De Lucas se oglasio i ističe kako je tokom kompletnog meča bio vrijeđan na rasnoj osnovi od strane protivnika.

"Ovim saopštenjem se želim obratiti fudbalskim fanovima na Kipru, prijateljima AEL-a i Fudbalskom savezu Kipra."

"Iskreno se izvinjavam i žalim zbog incidenta koji se desio nakon utakmice Kupa. Moji postupci su neprihvatljivi i neprofesionalni. Želim se izviniti i kolegi kojeg sam udario, ali i ostalim koji su žrtve mog neshvatljivog ponašanja.

"Nikad ranije u karijeri nisam imao takav incident. Bio sam profesionalac u svakom timu, te se nikad nisam fizički obračunao.

"Ne želim opravdavati svoje postupke, ali um mi se pomutio jer je i protivnički fudbaler bio neprofesionalan i ponašao se neprihvatljivo od ulaska u igru. Konstantno me vrijeđao na rasnoj osnovi. Ne želim ni izgovoriti riječi koje mi je uputio."

"Nikad u karijeri nisam iskusio ovakav rasizam. Zbog frustracije i poniženja nisam mogao razmišljati, pa je i moja reakcija bila nedostojna. Nema izgovora za to. Policiji sam prijavio rasističke uvrede, a s advokatom idem dalje pred Fudbalski savez Kipra, UEFA i FIFA.

"Još jednom se izvinjavam svima za moje neprihvatljivo ponašanje. Ovakvim stvarima nema mjesta u ovom sportu. Idemo dalje. Sad samo fokus na tim", poručio je ovaj fudbaler.

Luiyi De Lucas ima 29 godina i reprezentativac je Dominikanske Republike. Igrao je za španske niželigaše, finski Haku, da bi u januaru 2023. godine stigao u škotski Livingston.

Već nakon godinu dana je odlučio otići. Tvrdio je da mu nedostaje dom, da bi se na kraju skrasio na Kipru.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo