17°C
Mostar 22°C
Tuzla 18°C
Banja Luka 19°C
Bihać 16°C

28.02.2024 / 12:17 Košarka - Kanton Sarajevo

Premijer Uk i ministar Magoda na treningu košarkaša Bosne: Nastavak podrške sarajevskim studentima

Premijer Kantona Sarajevo Nihad Uk i ministar kulture i sporta KS Kenan Magoda prisustvovali su sinoć treningu košarkaša Bosna Meridianbet koji su nedavno osvojili titulu osvajača Kupa "Mirza Delibašić", pobijedivši u finalu Široki Brijeg.

Bila je to prva titula za studente nakon 14 godina, čime su najavili povratak u vrh bosanskohercegovačke košarke, gdje i pripadaju.

Uz čestitke za osvojen trofej i rezultate u dosadašnjoj sezoni, premijer i resorni ministar najavili su nastavak podrške sarajevskom klubu, koja će im biti podstrek za postizanje uspješnih rezultata i u prvenstvu BiH.

"Osvajanje titule obradovalo je sve koji vole ovaj grad i ovaj klub, a uprava, trener i igrači pokazali su da predan i naporan rad, te timski duh koji na kraju rezultiraju uspjehom. Vlada KS i resorno ministarstvo nastavit će da bude podrška i vjetar u leđa simbolu našeg grada, sa željom da Skenderija ponovo bude ispunjena navijačima, a Bosna klub u kojem će stasavati igrači koji će ime našeg grada i naše zemlje pronositi širom Evrope i svijeta", poručili su premijer i ministar.

Predsjednik Bosne Dubravko Barbarić, trener Aleksandar Damjanović i igrači zahvalili su se čelnicima Kantona Sarajevo, naglasivši da je zajedničkim snagama, uz institucionalnu podršku lakše ostvarivati zacrtane ciljeve i postizati uspješne rezultate.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo