0°C
Mostar 4°C
Tuzla 3°C
Banja Luka 4°C
Bihać 1°C

28.02.2024 / 19:24 BiH - Foto

Nikšić i Ćatić otvorili školska igrališta u Konjicu

Premijer Federacije Nermin Nikšić posjetio je Grad Konjic, tokom posjete svečano otvorena obnovljena i novoizgrađena školska igrališta u Prvoj i Drugoj osnovnoj školi

Bolji uslovi za nastavne i vannastavne aktivnosti za 1300 konjičkih osnovaca - U povodu Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine i Dana oslobođenja od fašizma ozvaničen završetak radova na obnovljenim i novoizgrađenim školskim igralištima Prve i Druge osnovne škole u Konjicu.

Danas je premijer Federacije Nermin Nikšić posjetio Grad Konjic gdje se sastao sa gradonačelnikom Konjica Osmanom Ćatićem. Tokom posjete premijer Nikšić prisustvovao je svečanostima kojima su otvorena obnovljena i novoigrađena školska igrališta u Prvoj i Drugoj osnovnoj školi.

Svečanim činom otvaranja obnovljenih i novoizgrađenih školskih igrališta u Prvoj i Drugoj osnovnoj školi, u kojima se obrazuje 1300 učenika, koji su uz premijera obavili ministar obrazovanje nauke, kulture i sporta HNK Adnan Velagić, gradonačelnik Konjica Osman Ćatić, direktor Omer Kozić i direktorica Munevera Tinjak zajedno sa učenicima, ovi značajni školski infrastrukturni objekti predati su na korištenje učenicima i njihovim nastavnicima.

- Čestitam Gradu Konjicu na ovim aktivostima. U ovom, ali i drugim projektima sarađujemo sa lokalnom zajednicom i gradonačelnik Ćatić zna da može računati na apsolutnu podršku Vlade Federacije i sve ono što je u interesu građana Konjica da ćemo na svaki mogući način osigurati. Drago mi je da se sve više uspostavlja saradnja i sa Vladom HNK - kazao je premijer Nikšić, koji je zajedno sa gradonačelnikom Ćatićem naglasio značaj izgradnje osjećaja pripadnosti prema državi kod mladih ljudi, što se tokom svečanosti u obje škole osjetilo.

Kako je kazao ministar Velagić ovim aktivnostima Grad Konjic je u povodu značajnih datuma iz historije Bosne i Hercegovine i Konjica, poklonio gradu i građanima ono najbitnije, a to je ulaganje u budućnost.

- Naše je opredjeljenje djeci, mladima, ali i svim građanima omogućiti što bolje i kvalitetnije uslove za obrazovanje kao i rekreativne aktivnosti. Sagledavajući potrebe u proteklom smo periodu planskim aktivnostima u saradnji sa višim nivoima vlasti uradili značajne projekte u čijem su fokusu školski objekti, sportska infrastruktura, igrališta, šetnice. Zahvaljujem Vladi Federacije i premijeru Nikšiću što su prepoznali važnost uređenja školskih igrališta, koje koriste i stanovnici naselja, u čijoj blizini se nalaze, za rekreativne aktivnosti. Želim da se igrališta koriste što više, ali da svi korisnici ujedno budu oni koji će se truditi da se ne uništavaju, kako bi ih mogli, na zadovoljstvo svih, koristiti za svakodnevne aktivnosti, kao i organizovanje sportskih i zabavnih sadržaja. Zaista smo ponosni i sretni zbog svega što je urađeno za dobrobit svih , a naročito djece i mladih - kazao je gradonačelnik Ćatić.

- Hvala svima koji su dali doprinos da naši učenici i nastavnici imaju kvalitetne sportske terene za izvođenje nastave i ostale aktivnosti. Posebnu zahvalnost upućujemo premijeru Nikšiću i gradonačelniku Ćatiću što su prepoznali potrebe naših škola i omogućili uslove za realizaciju projekta koji su rezultirali moderno uređenim igralištima kakve danas imamo- kazali su direktor Kozić i direktorica Tinjak.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo