17°C
Mostar 22°C
Tuzla 18°C
Banja Luka 19°C
Bihać 16°C

28.02.2024 / 20:27 Politika - Jednoglasno

Kapidžić izabran na čelo SDA KS: Promjene dolaze

Kapidžić izabran na čelo SDA KS: Promjene dolaze
Foto: Arhiva
Faruk Kapidžić izabran je za novog predsjednika Kantonalne organizacije SDA Sarajevo jednoglasnom odlukom delegata Izborne skupštine, saopćeno je iz SDA.

Za potpredsjednike Kantonalne organizacije SDA Sarajevo na današnjoj sjednici izabrani su Mahir Dević, Migdad Hasanović, Senahid Godinjak i Haris Alihodžić.

- Drago mi je da je sve prošlo u ovakvoj, jednoj dobroj atmosferi. Nakon dva mjeseca demokratskih izbora od mjesnih zajednica do izbora KO, i mislim da je to najbolji pokazatelj kako promjene dolaze u SDA, rekao je Kapidžić i najavio promjene u načinu rada.

Faruk Kapidžić je rođen 1971. godine u Sarajevu, gdje je završio osnovnu i srednju školu, te Arhitektonski fakultet. Tokom agresije na Bosnu i Hercegovinu bio je pripadnik Armije Republike Bosne i Hercegovine.

Od 1996. godine radi u firmi ADS studio. Od marta 2020. do januara 2021. godine obnašao je dužnost ministra prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo. Odlukom Predsjedništva Bosne i Hercegovine, Kapidžić od februara 2021. godine postaje jedan od tri člana Komisije za očuvanje nacionalnih spomenika Bosne i Hercegovine.

Na Izbornoj skupštini izabran je i novi saziv Izvršnog odbora Kantonalne organizacije SDA Sarajevo.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo