1°C
Mostar 10°C
Tuzla 3°C
Banja Luka 4°C
Bihać 6°C

28.02.2024 / 22:58 Muzika i Film - "Lockerbie"

Uskoro stiže miniserija o avionskoj nesreći iz '88. godine

Uskoro stiže miniserija o avionskoj nesreći iz '88. godine
Foto: WireImage
Peacock i Sky udružili su snage kako bi snimili miniseriju o terorističkom napadu na Pan Am let 103 iz 1988. godine, koji se dogodio iznad Lockerbieja u Škotskoj.

U seriji pod nazivom Lockerbie glavne uloge imaju Colin Firth i Catherine McCormack.

U nesreći je poginulo 259 putnika i članova posade, a uz njih je još 11 stanovnika Lockerbieja izgubilo živote nakon pada aviona, prenosi Deadline. Firth i McCormack u seriji glume Jima i Jane Swire, roditelje djevojčice Flore koja je stradala u ovoj katastrofi. Serija će imati pet dijelova i pratit će potragu roditelja za pravdom za svoje dijete.
 
Serijom će se istražiti događaji iz katastrofe i njezine posljedice te pružiti "intiman prikaz čovjeka, muža i oca koji riskira sve u znak sjećanja na svoju kćer i nepokolebljivu potragu za istinom i pravdom", prenosi Deadline.

Glavni režiser miniserije je Otto Bathurst, jedan od režisera serije Peaky Blinders, a scenarij potpisuje škotski dramatičar David Harrower. Ostatak glumačke postave uključuje Sama Troughtona (Chernobyl), Marka Bonnara (Napoleon), Andyja Nymana (A Small Light), Ardalana Esmailija (Opponent) i Selwu Jghalef (Layers).

(Vijesti.ba)

Izdvajamo