7°C
Mostar 13°C
Tuzla 10°C
Banja Luka 7°C
Bihać 3°C

29.02.2024 / 17:13 Ekonomija - Jasmina Selimović

CBBiH počinje ostvarivati izuzetno pozitivne poslovne rezultate

CBBiH počinje ostvarivati izuzetno pozitivne poslovne rezultate
Foto: CBBiH

Guvernerka Centralne banke Bosne i Hercegovine (CBBiH) Jasmina Selimović ugostila je ambasadora Sjedinjenih američkih država (SAD) u Bosni i Hercegovini Michaela Murphya.

Ambasador Murphy iskazao je zadovoljstvo zbog susreta s guvernerkom Selimović, istakavši kako je CBBiH jedan od ključnih stubova ekonomske stabilnosti u zemlji, te da se raduje nastavku snažnog partnerstva.

Navedeno je da su SAD i do sada podržavale i pomagale rad CBBiH. Američko ministarstvo finansija i Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID) bili su uključeni u nekoliko projekata koje je realizovala CBBiH.

Guvernerka Selimović je prezentirala trenutne i buduće aktivnosti CBBiH, te poslovne rezultate CBBiH, istakavši da se, nakon niza godina nepovoljnih uslova za investiranje na globalnim finansijskim tržištima, situacija mijenja u pozitivnom smjeru.

- Usljed tih promjena, ali i zahvaljujući pravovremenom i uspješnom restrukturiranju portfolija deviznih rezervi u skladu sa promjenama politike u euro zoni, CBBiH počinje ostvarivati izuzetno pozitivne poslovne rezultate. Sve trenutne i buduće aktivnosti CBBiH bit će usmjerene na očuvanje monetarne i doprinos finansijskoj stabilnosti u zemlji - kazala je guvernerka.

Zajednička ocjena je da su monetarna stabilnost i nezavisnost CBBiH od ključnog značaja za Bosnu i Hercegovinu.

Ambasador Murphy poželio je uspjeh guvernerki Selimović u radu i vođenju jedne od najznačajnijih državnih institucija, saopćeno je iz CBBiH.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo