0°C
Mostar 3°C
Tuzla 3°C
Banja Luka 3°C
Bihać 1°C

29.02.2024 / 18:48 BiH - Kanton Sarajevo

Premijer Uk s članovima radnih grupa za evropske integracije: Odgovorno i kvalitetno predstavite KS

Premijer Uk s članovima radnih grupa za evropske integracije: Odgovorno i kvalitetno predstavite KS
Foto: Vlada KS

Prvi radni sastanak članova radnih grupa za evropske integracije imenovanih u ime Kantona Sarajevo održan je jučer u velikoj sali Općine Centar.

Prisutnim su se, ovom prilikom, obratili premijer Kantona Sarajevo Nihad UK i sekretar Vlade i koordinatorica za evropske integracije za Kanton Sarajevo Mersiha Šabaredžović-Klačar.

Premijer Uk je naglasio da je Vlada Kantona Sarajevo imenovanim članovima radnih grupa za evropske integracije ukazala povjerenje da na odgovoran i kvalitetan način predstavljaju institucije iz kojih dolaze, a time i Kanton Sarajevo.

Dodao je kako će Vlada KS dati podršku njihovom angažmanu u svim budućim aktivnostima koje budu obavljali u procesu evropskih integracija.

Koordinatorica Šabaredžović-Klačar je posebno naglasila potrebu aktivnog učešća i međusobne saradnje imenovanih članova radnih grupa prilikom pripreme dokumenata za diskusiju, kao i pripreme za održavanje sastanaka odbora i pododbora uspostavljenih Sporazumom o stabilizaciji i pridruživanju, te ostalih dokumenata relevantnih za proces pridruživanja Bosne i Hercegovine u Evropsku Uniju.

Na sastanku je također naglašena potreba jačanja kapaciteta članova radnih grupa kroz prisustvovanje internim obukama i obukama koje organizira Direkcija za evropske integracije.

Nakon uvodnih obraćanja, prisutnima je dodijeljeno Rješenje o imenovanju predstavnika Vlade Kantona Sarajevo u radne grupe za evropske integracije Bosne i Hercegovine, nakon čega je održana prezentacija o Evropskoj Uniji, njenim institucijama, izvorima prava, te pravnom i institucionalnom okviru za pristupanje Evropskoj Uniji.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo