13°C
Mostar 19°C
Tuzla 16°C
Banja Luka 18°C
Bihać 17°C

29.02.2024 / 20:06 BiH - FB

Isak odgovorio Dodiku: 'Senilni Milorade, da te podsjetim...'

Isak odgovorio Dodiku: 'Senilni Milorade, da te podsjetim...'
Federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak odgovorio je Miloradu Dodiku na današnje prozivke.

Dodik je Isaka danas nazivao pogrdnim imenima, ali nije se dugo čekalo na odgovor u kojem je Isak podsjetio na Dodikove izjave od prije nekoliko godina, a koje se tiču ratnih zločinaca poput Mladića i Karadžića.

Predsjednik RS Milorad Dodik reagovao je na čestitke povodom Dana nezavisnosti BiH koje je federalni ministar Ramo Isak uputio funkcionerima u manjem bh. entitetu.

Posted by Vijesti.ba on Četvrtak, 29. februar 2024.

Isakov Facebook status prenosimo u cjelosti:

"SENILNI MILORADE, DA TE PODSJETIM…

Uslijed duševne nemoći starosti, odnosno senilnosti, Milorad Dodik zaboravio je da je 22. marta 1996. godine ponosno govorio kako Bosnu i Hercegovinu smatra svojom domovinom. Zaboravio je, vjerovatno zbog staračke demencije, da je punih usta - ispravno - tvrdio da “Republika Srpska nije država” i da je “bolje biti entitet u Bosni i Hercegovini nego provinicija u Srbiji”.
Milorade, ti kao čovjek opterećen krivičnim postupkom i kao čovjek čije je ime duboko urezano na crnim listama zbog kriminala i korupcije, nisi kompetentan da glumiš mog savjetnika i daješ mi sugestije. Ti kod mene Milorade imaš tretman samo i isključivo kao osoba koja može sjediti ili spavati u pritvorskoj jedinici.

Shvatam da te hvata panika i da nije jednostavno. Valja luksuz u kojem živiš na račun, uglavnom bosanskohercegovačkih poreskih obveznika, srpske etničke pripadnosti, zamijeniti sobicom sa WC šoljom i umivaonikom. Ali sam si kriv za to. I ne brini, naviknut ćeš se. Morat ćeš.

A ja ću te se sjetiti svakog 1. marta čestitkom u kojoj će pisati: 'Milorade, sretan ti Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine. Države u kojoj si mogao biti slobodan čovjek i lider, a ti si izabrao da budeš sramota'. Obećavam, Milorade", napisao je Isak.

SENILNI MILORADE, DA TE PODSJETIM… Uslijed duševne nemoći starosti, odnosno senilnosti, Milorad Dodik zaboravio je da...

Posted by Ramo Isak on Četvrtak, 29. februar 2024.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo