3°C
Mostar 9°C
Tuzla 7°C
Banja Luka 8°C
Bihać 6°C

01.03.2024 / 13:30 BiH - BIHAMK

Gužve na saobraćajnicama u BiH i graničnim prelazima

Gužve na saobraćajnicama u BiH i graničnim prelazima
Foto: BIHAMK

Povodom obilježavanja Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine u toku dana očekujemo brojna okupljanja u većim gradskim centrima. Vozače molimo da voze oprezno i da drže odstojanje između vozila, te da poštuju upute ovlaštenih lica i organizatora.

Zbog održavanja 6.tradicionalnog supermaratona povodom Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine danas će dolaziti do etapnih obustava saobraćaja na magistralnom putu Bihać-Bosanska Krupa-Bosanska Otoka.

Povećana je opasnost od odrona zemlje ili kamenja na kolovoz, pa vozače pozivamo na pojačan oprez. Posebno skrećemo pažnju na puteve: Jablanica-Mostar-Doljani, Stolac-Neum, Dobro Polje-Miljevina-Brod na Drini, Mrkonjić Grad-Crna Rijeka, Jajce-Banja Luka i Turbe-Skender Vakuf-Karanovac.

Na dionici Ključ-Sanski Most zbog radova na mostu na ulazu u Sanski Most, kod Vodenog parka, saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na obilaznicu.

U toku su radovi na ulazu u Neum (Stolac-Neum) zbog čega je saobraćaj obustavljen i preusmjeren na postojeću obilaznicu (Dubrovačka ulica).

Sanacioni radovi izvode se i na magistralnim putevima: Grude-Vitina, Čevljanovići-Nišići, Rača-Bijeljina, kao i na ulazu u Bosansku Gradišku, a na mjestima izvođenja radova saobraća se usporeno, jednom trakom.

Pojačan je promet vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine na graničnim prelazima: Doljani, Gabela Polje, Kamensko, Osoje, Bosanska Gradiška, Gradina i Šepak, a na ulazu u zemlju na graničnom prelazu Velika Kladuša. Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja za putnička vozila su kratkotrajna.

Povodom Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine večeras do ponoći zabranjen je prevoz eksplozivnih materija na području Federacije Bosne i Hercegovine, podsjeća BIHAMK. 

 

(Vijesti.ba)

Izdvajamo