13°C
Mostar 18°C
Tuzla 16°C
Banja Luka 17°C
Bihać 17°C

01.03.2024 / 15:16 Fudbal - Premijer liga BiH

Skender: Idemo prema naprijed, želimo pobjedu u Konjicu

Skender: Idemo prema naprijed, želimo pobjedu u Konjicu
Foto: FENA

Igrači Širokog Brijega u sklopu 21. kola fudbalske Premijer lige BiH gostuju kod Igmana u Konjicu, a utakmica će se odigrati u subotu, 2. marta, na Gradskom stadionu s početkom u 13 sati.

Šef stručnog štaba Dino Skender istaknuo je kako među igračima vlada pozitivna atmosfera i veliko zajedništvo, saopćeno je iz NK Široki Brijeg.

"Imamo dobru bazu koju smo postavili maksimalnim učinkom na početku ove polusezone. Idemo prema naprijed. Otpočetka pričam kako je naš cilj biti bolji i kvalitetniji iz sedmice u sedmicu, iz utakmice u utakmicu. Nema razloga ne nastaviti tim tempom", kazao je Skender.

Dodao je kako ih očekuje teško gostovanje.

"Znamo da nas čeka teška i specifična utakmica, ali moramo takve utakmice rješavati u svoju korist ako želimo biti ozbiljna ekipa. Želimo pobjedu u Konjicu. Vjerujem kako ćemo na terenu pokazati dobru igru i doći do tri boda", dodao je Skender.

Na dispoziciji za utakmicu u Konjicu trener "Plavo-bijelih" ima gotovo sve igrače, osim nedovoljno oporavljenih Tomislava Adolfa Tomića i Cyrillea Kpana, a u konkurenciji će biti i Mateo Mužek koji je stekao pravo nastupa.

Novinarima se obratio i krilni napadač Ilija Bagarić koji se zbog povreda nije naigrao u prvom dijelu sezone, ali sada je zdrav i spreman.

"Nestrpljivo sam čekao povratak na teren. Sjajno smo počeli drugi dio sezone i želimo nastaviti u tom ritmu, ali moram naglasiti kako nema mjesta opuštanju i euforiji. Slavili smo u dva derbija i to je donijelo pozitivnu atmosferu među igrače i navijače. No, sada isključivo gledamo prema utakmici protiv Igmana u kojoj želimo pobjedu. Moramo biti fokusirani na terenu, ponoviti pristup iz prošlih utakmica i onda se nemamo čega plašiti", kazao je Bagarić.

Utakmicu iz Konjica direktno će prenositi Arena Sport TV, a glavni sudac ovog dvoboja je Darko Gedžić iz Brčkog.


(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo