1°C
Mostar 10°C
Tuzla 3°C
Banja Luka 4°C
Bihać 6°C

03.03.2024 / 16:38 Fudbal - MUP KS

Policija objavila detalje incidenta na Grbavici

Policija objavila detalje incidenta na Grbavici
Foto: Arhiva / Vijesti.ba
Kako je ranije objavio FK Željezničar, a sada i zvanično potvrdio MUP Kantona Sarajevo, sarajevska policija zabranila je dolazak 'Hordi zla' na Grbavicu.

"Uprava policije MUP-a Kantona Sarajevo, u skladu s procjenom rukovodioca osiguranja i operativnih saznanja, donijela je odluku da zabrani ulazak gostujućih navijača na stadion „Grbavica“ tokom odigravanja derbi utakmice između FK 'Željezničar' i FK 'Sarajevo', danas 03.03.2024. godine", saopćeno je.

Dalje se navodi kako je tokom današnjeg dana, grupa navijača „Horde zla“ ozbiljno narušila sigurnost, zbog čega je do ovog trenutka u službene prostorije privedeno devet osoba, te su tom prilikom povrijedili dva policijska službenika.

Efikasnim djelovanjem pripadnika Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, spriječeni su neredi većih razmjera, koje je, prema operativnim saznanjima, pripremala ova navijačka grupa uoči i tokom današnje utakmice.

S obzirom na činjenicu da se posljednjih dana bilježi planirano sukobljavanje između navijača ova dva kluba – podsjećamo da su policijski službenici 28.02.2024. godine uhapsili 14 osoba, pripadnika navijača kluba FK „Željezničar“ zbog nasilničkog ponašanja i oštećenja autobusa u kojem su bili navijači FK „Sarajevo“ – Uprava policije MUP-a Kantona Sarajevo donijela je odluku o zabrani ulaska gostujućih navijača iz sigurnosnih razloga.

"Svaki pokušaj ugrožavanja života i imovine građana Kantona Sarajevo bit će sankcionisan u skladu sa zakonom", zaključeno je iz MUP-a KS.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo