1°C
Mostar 10°C
Tuzla 3°C
Banja Luka 4°C
Bihać 5°C

02.04.2024 / 12:47 Regija - Prvo oglašavanje

Majka nestale Danke: Samo da se vrati živa, onda ćemo o svemu progovoriti

Majka nestale Danke: Samo da se vrati živa, onda ćemo o svemu progovoriti
Foto: Facebook

Ivana Ilić, majka nestale djevojčice Danke, prvi put je javno pričala o slučaju koji je potresao regiju.

Ivana je u razgovoru za Novu.rs govorila kako se osjeća, njenoj borbi da im se dijete što prije vrati kući, te brojnim špekulacijama vezanim za ovaj slučaj.

"Držimo se koliko možemo, samo da se Danka što prije pronađe. Čekamo da se sve ovo završi, nadamo se najboljem, a onda ćemo se suprug i ja oglasiti javno, i odgovoriti na sve uvrede, prozivke, nebuloze. Zato se mi ne oglašavamo. Bole me sve te spekulacije, bacanje krivice na mene i supruga“, rekla je Ivana.

Na pitanje da li je istinita informacija da je pretraživala granične prelaze sa Rumunijom, ali i koliko može da krivično odgovara.

"Telefon je bio na vještačenju, samo ću to reći. Da je tako, ja ne bih bila majka koja traži svoje dijete, moj status bi bio drugačiji. Samo da se Danka vrati živa i zdrava, a onda ćemo o svemu progovoriti“, kaže Ivana za Nova.rs.

Govreći o snimku iz Beča i da li ga je pogledala, ističe da jeste.

"Snimak sam pogledala, ali zbog toka istrage ne smijem da komentarišem. Policiji svaka čast, ljudi ne spavaju, danonoćno traže. Nadam se da ćemo što prije zagrliti naše dijete", kazala je.

Podsjetimo, Danka Ilić, stara nepune dvije godine, nestala je prošle nedjelje sa imanja porodice Dragomirović u Ulici vojvode Radomira Putnika u naselju Banjsko Polje kraj Bora. Majka Ivana je sa sinom starim tri godine i ćerkicom od nepune dvije, došla na imanje, koje je bilo prilično zapušteno.

U trenutku kada je otišla da sipa vodu dječaku, djevojčica je nestala.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo