1°C
Mostar 10°C
Tuzla 3°C
Banja Luka 4°C
Bihać 6°C

02.04.2024 / 15:25 Crna hronika - MUP KS

Uhapšene dvije osobe zbog sumnje da su bacile bombu na kuću Irfana Čengića

Uhapšene dvije osobe zbog sumnje da su bacile bombu na kuću Irfana Čengića
Foto: Vijesti.ba

Policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, pod nadzorom postupajućeg tužioca Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, i u saradnji sa Obavještajno-sigurnosnom agencijom Bosne i Hercegovine identifikovali su i uhapsili dvije osobe.

Zbog sumnje u počinjenje krivičnog djela – aktiviranja eksplozivne naprave u neposrednoj blizini porodične kuće načelnika Općine Stari Grad Irfana Čengića, izvršeno dana 01.04.2024. godine.

Slobode su lišena dva muškarca, M.H. (1995) i B.A. (1992), oba iz Sarajeva, zbog osnova sumnje da su počinili krivično djelo Izazivanje opće opasnosti (član 323. KZ FBiH). Oba se nalaze u službenim prostorijama Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo na kriminalističkoj obradi.

Muškarci lišeni slobode se dovode u vezu i sa izvršenjem krivičnog djela aktiviranja eksplozivne naprave u ulici Kreštalica, izvršeno dana 26.03.2024. godine.

Policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo nastavljaju rad na dokumentovanju ovih krivičnih djela i rasvjetljavanju svih okolnosti njihovog počinjenja, naveli su iz Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo

(Vijesti.ba)

Izdvajamo