13°C
Mostar 18°C
Tuzla 16°C
Banja Luka 17°C
Bihać 17°C

02.04.2024 / 19:00 BiH - Entitetski predsjednik

Dodik: Prestanite pričati o sankcijama, izjava Vulić bespotrebna

Dodik: Prestanite pričati o sankcijama, izjava Vulić bespotrebna
Foto: Arhiva

Predsjednik RS Milorad Dodik izjavio je da je suvišna svaka priča o sankcijama i pozvao sve da prestanu komentarisati bilo šta.

"To za nas u RS nije tema jer upravo oni koji ruše međunarodni poredak i vladavinu prava žele da nam to bude top tema. I današnja izjava Sanje Vulić je bila bespotrebna i upravo u funkciji onih koji žele da o tome spekulišu", napisao je Dodik na društvenoj mreži X.

Ranije je rekao da je dogovoreno da se obezbijede sredstva i pronađe najeminentnija advokatska kuća u SAD da tuži američku vladu zbog toga što su ugrožena osnovna ljudska prava pojedinaca u RS.

Dodik je naglasio da će to biti urađeno u narednom periodu.

"Što se nas tiče, stavili smo tačku na sankcije. Neka pričaju šta hoće, mi nemamo vremena da se bavimo time, niti to želimo. Smatram i da naši mediji, bar oni koji su patriotski nastrojeni i nemaju maliciozne i druge namjere prema RS-u treba da prestanu da pišu bilo šta o tome", rekao je Dodik.

Podsjetimo, Vulić je istakla da upravo oni koji uvode sankcije razvijaju "crni novac" i "crno tržište".

"Da li mislite da ćemo mi dozvoliti da određene naše kolege budu bez novca. Svako od nas ko ima platu i primanja solidarisaćemo se. Nas šest poslanika svi damo po hiljadu KM, zar mislite da ćemo dozovliti da srpski član Predsjedništva BiH bude bez naknade ili plate?", rekla je Vulić.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo