3°C
Mostar 9°C
Tuzla 7°C
Banja Luka 8°C
Bihać 6°C

03.04.2024 / 19:29 BiH - Radovi u toku

Vlada KS nastavlja rekonstrukciju vodovodne mreže u Vogošći

Vlada KS nastavlja rekonstrukciju vodovodne mreže u Vogošći
Foto: FENA
U ulici Mitra Šućura vrši se izrada priključaka, a prethodno je izvršena rekonstrukcija oko 2.880 metara cjevovoda, pri čemu vrijednost ugovorenih radova iznosi oko 581.000 eura.

Ministar komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo Bojan Bošnjak, načelnik Općine Vogošća Migdad Hasanović i direktor Kantonalnog javnog komunalnog preduzeća "Vodovod i kanalizacija" Sarajevo Rusmir Salić obišli su danas vogošćanske ulice Stara cesta i Mitra Šućura, u kojima su u toku radovi na rekonstrukciji vodovodne mreže.

Radovi su dio projekta “Vodovod Sarajevo” a ovo su dvije, od ukupno 64 ulice, u kojima se u okviru druge tranše kredita Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD ) vrši rekonstrukcija vodovodne mreže.

Ministar Bošnjak kazao je da je ovo najvažniji projekt za sanaciju vodovodne infrastrukture u Kantonu Sarajevo, te da će osigurana kreditna sredstva pomoći da se popravi stanje sa vodovodnom mrežom u KS.

Direktor Salić podsjetio je kako je urađena rekonstrukcija vodovodne mreže u ulici Stara cesta u dužini od 1,1 kilometar, te da su se na ovom lokalitetu bilježio veliki broj kvarova i značajni gubici u vodovodnom sistemu. Azbest-cementni cjevovod s početka 80-ih godina zamijenjen je daktilnim cjevovodom. Vrijednost ugovorenih radova u ovoj ulici iznosi oko 186.000 eura.

U ulici Mitra Šućura vrši se izrada priključaka, a prethodno je izvršena rekonstrukcija oko 2.880 metara cjevovoda, pri čemu vrijednost ugovorenih radova iznosi oko 581.000 eura, saopćeno je iz Službe za protokol i press KS.


(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo